Broken Age

Posted by

Broken Age este un joc tip adventure creat de Tim Schafer, un dezvoltator de jocuri video destul de cunoscut dupa ce a reusit sa lanseze o multime de jocuri celebre precum Full Throtle, Brutal legend sau Days of the Tentacle. Toti fanii lui Tim Schafer au asteptat lansarea jocului Broken Age si toata lumea a avut mari asteptari. Se pare ca asteptarea a meritat fiindca Broken Age este un joc de aventura pe masura si imaginatia fara limite a celebrului dezvoltator de jocuri si-a spus cuvantul. Momentan jucatorii pot incerca doar prima parte a jocului, cea de-a doua urmand sa fie lansata cel mai probabil anul viitor.

In ceea ce priveste modul de joc si personajele, aici avem parte de mici surprize care ajuta intr-un fel jucatorul sa abordeze povestiile in mai multe moduri. Acest lucru este posibil deoarece in joc exista doua personaje principale, Shay si Vella. Avantajul este ca jucatorul poate sa abordeze povestea in mai multe moduri fiindca poate oricand sa schimbe personajul. Cele doua personaje sunt total diferite ca si caractere. Shay este un personaj libertin care pierde timpul la bordul unei nave spatiale, in timp ce Vella este o persoana inteligenta care ar face orice sa isi salveze familia din calea monstriilor.

brokenage_main

Un lucru negativ pe care l-am avea de notat in ceea ce priveste jocul Broken Age il reprezinta dificultatea puzzle-urilor. Majoritatea misiunilor sunt precise si nu trebuie sa cauti prea mult informatii. Acest lucru e destul de rau fiindca majoritatea celor care incearca acest tip de jocuri vor sa fie pusi in dificultate si sa aiba parte de puzzle-uri complexe. Din pacate insa dificultatea si durata de joc afecteaza foarte mult Broken Age. Jocul poate fi dus la bun sfarsit intr-un timp destul de scurt, cei experimentati chiar il pot termina in maxim 4 ore.

Jocul impresioneaza cu atmosfera creata de personaje si povestea dupa care decurg lucrurile, insa clacheaza la capitole importante precum dificultatea si durata de joc.