Invata sa te dai cu penny board

Posted by

Nebunia penny boarding-ului a inceput incet, incet sa cuprinda toata Romania. In fiecare zi, vedem din ce in ce mai multi tineri care se dau cu penny board-ul. Daca va doriti unul sau il detineti deja si inca nu stiti exact cum se foloseste, iata cateva sfaturi care sa va ajute in acest sens.

Ce este un penny board?

Un penny board este, practic, un skateboard mai mic din plastic. Este flexibil, usor, si ideal pentru plimbari sau pentru trickuri realizate in parcuri sau in spatii special amenajate. Fiind mai usor si mai scurt decat un skateboard normal, primul lucru pe care a trebui sa il invatati este cum sa stati, apoi cum sa porniti la drum si cum sa il manevrati ca la carte. Doar asa puteti fi sigur ca veti invata rapid toate miscarile si ca nu va veti accidenta. Cat despre ce presupune un penny board pret aflati ca atractiv la ele este faptul ca sunt cele mai ieftine tipuri de skateboarduri.

Reguli de baza pentru a te da pe un penny board

– purtati incaltamintea potrivita – pentru a reusi sa va plimbati sau sa faceti scheme cu penny board-ul fara sa va accidentati, trebuie sa purtati incaltaminte adecvata cu talpa dreapta, flexibila, comoda, care sa va permita sa va miscati cu usurinta si care sa aiba aderenta, precum adidasii si tenisii.

– asezati penny board-ul pe o suprafata plana si exersati pe loc – foarte important, daca nu ati mai folosit absolut niciodata vreun skateboard si nu stiti sa va mentineti echilibrul. Plasand penny board-ul pe o suprafata plana veti avea mai mult control atunci cand va veti urca pentru prima oara pe el. Exersati cat mai mult pe loc, pana va obisnuiti cu modul de manevrare.

– mentineti pozitia corecta – plasati piciorul stang sau drept pe penny board, avand grija ca piciorul sa fie mereu perfect drept, iar varful piciorului sa fie in dreptul celor doua suruburi care conecteaza rotile din fata. Acesta este piciorul pe care il vei folosi mereu pentru a-ti mentine echilibrul. Celalalt picior, cel de accelerare, folosit pentru a te deplasa si a prinde viteza, va fi mereu in spatele piciorului folosit pentru a-ti mentine echilibrul.

– incepeti prin a exersa pe distante mici, in locuri unde exista balustrade sau puncte de sprijin de care te poti apuca pana prinzi incredere.

– cand ati terminat de accelerat si vreti sa va puneti piciorul pe penny board, puneti-l perpendicular fata de pozitia piciorului de echilibru, in spatele lui.

– ajustati penny board-ul in functie de preferintele dumnevoastra – inainte de a porni la drum, testati penny board-ul pe loc, pentru a invata: care este pozitia corecta, cum sa va mentineti echilibrul si cum sa il folositi fara sa va accidentati.

Ce puteti face in cazul in care va dezechilibrati?

Daca simtiti ca penny board-ul trepideaza sau oscileaza prea mult si va veti dezechilibra, puteti strange mai mult suruburile de la roti sau placutele metalice – acele componente care leaga rotile de placa de plastic. Detaliul acesta tine de fiecare persoana in parte. Unora le place ca penny board-ul sa fie mai flexibil si li se pare ca oscilatia ii ajuta sa realizeze scheme mai usor, altii prefera ca suruburile sa fie foarte bine stranse si sa nu existe acele oscilatii. Totul tine de preferintele dumnevostra si pentru ceea ce veti opta atunci cand veti cauta printre numeroasele penny board de vanzare!

Desi poate parea greu la inceput, daca veti asculta aceste sfaturi si daca veti exersa cum trebuie, veti reusi sa folositi foarte repede un penny board si va veti putea lauda prietenilor cu noua dumneavoastra achizitie si cu noile abilitatile dobandite!