Jocurile de noroc si pariurile, de la distractie la dependenta

Posted by

Sunt foarte multi impatimiti de jocuri de noroc si foarte multi care, pe langa faptul ca investesc multi bani, castiga fie mult mai putin, fie sume enorme sau pierd. Ultimul este cel mai trist episod in care un jucator din industrie se poate regasi.

Cei care au facut o obisnuinta din aceasta activitate, din pacate au cazut in pacatul jocurilor de noroc, aceasta activitate care are atatia adepti si care a facut si victime. Si, desi, majoritatea inca are in sange acest obicei, sunt putini cei care renunta, desi sunt atatea cazuri si au fost atatea cazuri grave. Dar, ca in multe alte situatii neplacute, nu s-a gasit vreo solutie intr-adevar folositoare si pe termen lung, care sa determine incetarea activitatilor de acest fel, care pun in pericol vieti sau o solutie prin care sa fie inlaturata cu totul. Dar cred ca deja vorbim de fictiune, pentru ca ne focusam atentia, in general, asupra altor lucruri, iar ce conteaza si ce trebuie neaparat rezolvat, ramane intr-un con de umbra.

Industria jocurilor de noroc creste de la an la an, aduce in teren tot mai multi jucatori, se pariaza tot mai multe sume de bani si se pierde inzecit mai mult, pentru ca ghinionul face parte din joc. Iar cei pasionati stiu si cunosc mult mai bine situatia, facand din aceasta activitate o dependenta, in sine. Daca pentru unii este o activitate de relaxare si distractie, pentru altii este deja un viciu care trebuie luat in serios si tratat pana nu este prea tarziu. Ca vorbim despre jocurile de noroc online sau cele offline, tentatia este aceiasi. Cu cat o persoana castiga mai multe runde, cu atat este determinata sa mai joace si sa castige sume importante de bani. Totul porneste de pe fondul psihologic, dar nu voi intra in detalii.

Probabil ca s-au efectuat multe sondaje privitoare la jocurile de noroc, dar un sondaj legat de jocurile la cazinou arata ca participantii sustin urmatoarea idee: ” daca ai pierdut o data sau de doua ori la un joc, pleaca pana nu sfarsesti prin a pierde tot ce ai castigat.” Si cred ca se intelege cat se poate de clar ca, atunci cand pariezi o miza si ratezi de cel mult doua ori un castig, daca ramai la masa de joc, s-ar putea sa pierzi tot castigul initial pentru ca ai preferat sa joci in continuare, fiind atat de captivat de ce se intampla.

cazinou

Cu toate ca aceasta dependenta de jocurile de noroc este intr-o continua crestere, putini sunt cei care cer sfaturi si parerea psihologilor, din motive diverse. Multi nu recunosc ca au o problema, nu-si pot da seama daca sunt limitati de timp sau de bani si joaca, decisi sa castige.

Dupa parerea mea, totul incepe de la un simplu pariu, cand depui o suma de bani si treptat, se poate transforma intr-un joc periculos. Pana la dezvoltarea unei obsesii nu mai sunt decat cativa pasi, dar tine strict de persoana in cauza daca este dispusa sa continue ceea ce face sau se opreste cand nu este prea tarziu. Si foarte mult conteaza si sprijinul moral, pentru ca este ca o boala care se poate trata.

In concluzie, jocurile cu mize reale, ponturi de pariuri, sunt unul dintre viciile de un real pericol care atrag tot mai multi jucatori si chiar daca au si partea lor buna, aceea ca te distrezi si cunosti oameni noi, aceastea te pot capta indeajuns incat sa te transforme intr-un dependent de castiguri.