Luna Dezvoltării Jocurilor: Consolidarea Abilităților în Dezvoltarea de Jocuri pentru Elevii Români

Posted by

București, România – Luna Dezvoltării Jocurilor, un eveniment anual dedicat dezvoltării talentelor în dezvoltarea de jocuri a elevilor români, revine în forță! Construind pe succesul Game Development Week inițiat în 2022, evenimentul din acest an promite workshop-uri și prezentări și mai captivante, și aduce și o noutate inedită. Organizat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România și susținut de UniCredit Bank, Luna Dezvoltării Jocurilor își propune să inspire și să educe viitorii dezvoltatori de jocuri.

Evenimentul de anul trecut a atras o participare copleșitoare de peste 30.000 de tineri pasionați din întreaga țară, care au urmat cursuri introductive online despre dezvoltarea de jocuri. Succesul răsunător al ediției anterioare a determinat organizatorii să extindă evenimentul, oferind mai multor elevi posibilitatea de a explora pasiunea lor pentru crearea de jocuri.

Luna Dezvoltării Jocurilor va include game jam-uri în Timișoara și București, unde elevii din întreaga țară pot participa fie fizic, fie online. Aceste competiții interesante îi vor provoca pe echipe să dezvolte primele lor jocuri într-un interval strâns de timp de 48 de ore. Tema generală a game jam-urilor din acest an se învârte în jurul conceptului fermecător al „Pădurii Magice”, iar fiecare competiție va dezvălui o subtemă specifică la începerea sa.

Cu generoasa susținere a UniCredit Bank, fiecare game jam va oferi un fond de premiere de 600 de euro. Cele mai bune jocuri din competiții vor fi jucate online de către Bobospider, unul dintre cei mai renumiți streameri de gaming din România pe platforma Twitch, în fața unei audiențe impresionante de gameri. De asemenea, câștigătorii vor avea ocazia să împărtășească povestea creării jocurilor lor în cadrul livestream-urilor lui Bobospider.

Tema game jam-urilor încurajează participanții să creeze jocuri pline de magie, plasând pădurea, copacii și natura în centrul gameplay-ului. Jocurile video pot servi ca un mijloc puternic prin care noile generații pot conștientiza importanța naturii și necesitatea de a o proteja pentru viitorul planetei noastre.

Primul game jam va avea loc în București, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, între

15 și 19 mai, și va permite participarea fizică a elevilor din liceu, precum și participarea online a elevilor de la orice liceu din țară. Următorul game jam va fi găzduit de Colegiul Național „Constantin Diacovici-Loga” din Timișoara, între 18 și 21 mai. Juriul care va decide cele mai bune jocuri din cadrul game jam-urilor va fi compus din reprezentanți ai studiourilor de jocuri din București, Timișoara și nu numai.

Elevii care doresc să participe la game jam-uri se pot înscrie accesând Game Development Month May 2023.

„Andreea Medvedovici-Per, director executiv al RGDA, a precizat: „Viitorul industriei noastre este strâns legat de tinerii care astăzi consumă jocuri video, cunosc și apreciază acest mediu creativ, iar prin ingeniozitatea și creativitatea lor pot crea jocurile video ale viitorului. Dezvoltarea de jocuri video implică însă și foarte multe cunoștințe și noi vrem să ne asigurăm că ei au resurse la îndemână pentru a învăța să facă jocuri. Nu degeaba am transformat Game Development Week în Game Development Month și nu ne vom opri aici. Dorim să le fim alături tinerilor interesați de domeniul nostru cât mai des!”

Gazdele Game Development Month sunt unii dintre cei mai populari creatori de conținut de gaming din România: Werty, Bobospider și CH Adriana. Aceștia vor susține interviuri cu specialiști din studiourile de dezvoltare de jocuri video locale precum Electronic Arts, Gameloft, Amber, AMC Studio și Edgeflow.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe pagina evenimentului. Trainerii și invitații la interviuri sunt profesioniști din industrie, dornici să împărtășească cunoștințele lor cu elevii pasionați de jocuri video.

Participarea la workshop-uri și discuții în cadrul evenimentului este gratuită, dar necesită înregistrare prealabilă pe site-ul https://rgda.ro/. Evenimentele vor fi desfășurate online prin Zoom, pe pagina de Facebook RGDA și pe canalele de Twitch și YouTube ale creatorilor de conținut de gaming Bobospider, Werty și CH Adriana.

Pentru mai multe detalii, accesați Game Development Month May 2023.