TOP 5 jocuri pentru Android în 2019

Posted by

Google Play oferă cea mai diversificată gamă de jocuri gratuită din lume, însă multe dintre ele nu sunt suficient de interactive încât să ne facă să le jucăm mai mult de câteva minute. Când vine vorba de Android, jocurile sunt principalele elemente ce salvează monotonia sistemului de operare, aducând gaming-ul mai aproape de utilizatori. În funcție de an jocurile au fost mai bune sau mai puțin bune, vă amintiți spre exemplu anul 2016 când jocul Pokemon GO a explodat în toată lumea, având accesări record?

Am pregătit o listă interesantă cu jocuri de succes din magazinul celor de la Google, jocuri gratuite ce vă pot ține aproape de telefoane pentru cel puțin câteva ore bune. Unele dintre ele pot fi jucate atât online cât și offline, în funcție de necesitatea conectării la un server.

1. PUBG Mobile

Pe primul loc se află clar PUBG Mobile ocupând cea mai importantă poziție, fiind unul dintre cele mai jucate jocuri de pe PC ce au avut transfer și către interfața mobilă. PUBG este un joc de tip Battle Royale cu o varietate de funcții prin care jucătorii pot interacționa cu lumea virtuală. Practic la început de joc te arunci din avion cu parașuta pe o insulă îndepărtată unde cel care rămâne ultimul în viață este și supraviețuitor. Principalele obiective ale jucătorilor sunt să găsească arme, vehicule și muniție dar totodată să rămână în viață pe toată durata gameplay-ului. PUBG oferă în primul rând calitate ridicată a texturilor așa cum nici un alt joc nu o poate face pe telefon, asemănătoare de cea de pe PC dar și sunet HD. Cea mai importantă parte din joc este că te poți juca cu prietenii online fără să plătești vreun abonament.

2. Asphalt 9

Asphalt 9: Legend este un joc cu mașini cu o grafică foarte bună și care oferă senzația că te afli la volanul unei mașini foarte puternice. Nu sunt foarte multe lucruri de spus despre acest joc, în principal obiectivul jucătorului fiind să ajungă primul la linia de finiș. Acțiunea se desfășoară pe mai multe arii, începând din Nevada și până în Tokyo vei găsi o grămadă de forme de relief ce fac un contrast superb între zona de circuit și cea de exterior.

3. Clash Royale

Clash Royale un joc care a reușit să se țină în fruntea listei în Google Play pentru o bună perioadă de timp reprezintă o trecere de la strategul Clash of Clans la un mod de joc ceva mai interactiv. Este un joc ce îmbină atât Tower Defense cât și Action Real Time prin intermediul căreia jucătorii își pot realiza diferite strategii de atac sau de apărare. Jocul vine cu o serie largă de personaje și animații ce fac ca întreaga acțiune să fie foarte diversificată, având inclusiv efecte sonore în ton cu mecanica oferind o senzație unică de game-play.

4. Super Mario Run

Super Mario Run, deși mulți considerau că seria Super Mario nu mai are nici o șansă în fața jucătorilor noi se pare că Super Mario Run dovedește contrariul. În dorința de a găsi un joc clasic dar care să fie adus la tehnologia actuală am dat peste unul dintre cele mai tari jocuri din seria Mario. După cum probabil știți Mario este un instalator ce trebuie să străbată o serie de obstacole pentru a salva prințesa din castelul dragonului. Jocul este foarte simplu de accesat, nefiind nevoie de un control prea diversificat, singurul element ce trebuie executat fiind săriturile. O lume plină de animăluțe de toate felurile, care mai de care mai frumoase sau mai înspăimântătoare. Jocul Mario a însemnat trecerea la un alt nivel acum zeci de ani când PC-ul era doar o platformă de calcul iar telefoanele nu făceau nimic altceva decât să realizeze convorbiri între doi participanți. Iată că trecerea la telefoanele inteligente a făcut ca seria Mario să renască, să aducă și pe chipul celor noi zâmbetul de altădată. Este un joc care nu poate să te enerveze atâta timp cât știi cum să sări peste câteva animăluțe, să te ferești de gropi și să ai grijă să termini runda într-un timp cât mai scurt.

5. Rules of Survival

Rules of Survival un fel de PUBG dar la o calitate ceva mai mică. Jocul are peste 100 de milioane de descărcări și până la 120 de jucători în fiecare meci, ceea ce înseamnă că șansele să rămâi în viață până la final îți sunt îngreunate. Asemeni PUBG jocul este de tip Battle Royale, având o zonă finală unde se vor strânge toți jucătorii pentru marea bătălie. Jocul a devenit cunoscut întrucât a fost lansat înaintea PUBG Mobile, acesta fiind și motivul pentru care probabil cei de la PUBG au ales să se integreze în platforma mobilă. Jocurile de tip Battle Royale au explodat din punct de vedere a vânzărilor acum câțiva ani când PUBG tocmai ce apucase să apară pe piață, fiind înaintaș în ceea ce privește numărul de vânzări pe Steam. Văzând interesul mare pentru un astfel de joc mulți dintre dezvoltatorii de jocuri pe mobile au decis că este momentul trecerii acțiunii de pe PC pe cea de telefon, astfel încât au apărut mai multe jocuri de acest gen printre care și Free Fire.

În market mai sunt și o serie largă de jocuri de acest gen ce vă pot capta atenția pentru o lungă perioadă de timp, important este ca jucătorul să aibă răbdarea necesară în descoperirea lor. Jocurile nu fac nimic mai mult decât să ne țină captivi în fața ecranului pentru câteva ore timp în care ne pot distra dar și enerva și tocmai de aceea este important să ne alegem doar jocurile în care considerăm că nu suntem deranjați de gameplay.