Tutorial League of Legends | #3: Diana

Posted by

Pentru ca am cam intarziat cu tutorialul din aceasta saptamana promit ca este cat mai complet posibil! Pentru a 3-a editie avem un tutorial pentru Dianadirect de la profesionisti, multumita grupuluiLeague of Legends 18+ ONLY!

Diana este un campion cu potential de a cara meciul imens, in special in combinatie cu anumiti campioni. Este un campion de tip medium-high skill, medium-high reward, cu o varietate de abilitati ce ofera multe oportunități de outplay și rații bune pe abilități și pe pasiva.
În meta-ul curent Diana nu prea este jucată din cauza faptului că, fiind un asasin, nu are decât un escape situațional, dar spre deosebire de alți asasini, ea poate rezista în lupte prelungite datorită scutului ei de pe W și poate da damage chiar și când abilitățile sunt in cooldown datorită pasivei.
Pro :
– single target damage imens
– mai rezistentă decât majoritatea mid-lanerilor
– power-spike imens la lvl 6
– potențial de out-play mare
Contra
– focusată în teamfighturi
– depinde foarte mult de sincronizarea skilurilor
– într-un combo Q-R rapid, dacă este ratat Q-ul, ultimata ei intră într-un CD destul de mare
– escape situațional (pe minioni de junglă/pe unități inamice în general)
Abilități, trucuri si ordinea de putere a punctelor:
În majoritatea meciurilor, ordinea în care ar trebui să maxați este Q,W,Q,E,Q,R apoi să maxați în ordinea R>Q>W>E.

1

În cazul în care sunteți într-un lane în care sunteți depășit sau sunteți contra unui melee, este de preferat să puneți primele 3 puncte în W pentru a rezista mai mult.

2

E-ul poate fi folosit si ca disengage, pentru ca acesta aruncă ținta în aer și o incetineste.
Ultimata poate căpăta acel reset chiar dacă Q-ul lovește ținta după ce tu ai ajuns la ea cu R, atâta timp cât Q ul a fost aruncat înainte de folosirea ultimatei.
Rune:
1. În cazul în care ești într-un matchup vs un AP îți recomand această pagină de rune.

3

Ability power pentru că Diana este un campion bazat pe AP.
Magic resitance pentru că ea începe cu 32.1 MR, iar adaugându-i încă 12 o face să fie mult mai rezistentă la abilitati ce scaleaza ap.
HP la nivel 18 pentru că, la nivel 6 (când cel mai probabil o să începi să te bați) o să primești de la acestea la fel de mult hp ca de la cele flat.
Viteză de atac pentru că vrei sa folosești pasiva de cât mai multe ori pe țintele pe care sari.
2. În cazul în care ești într-un matchup vs un AD cum ar fi Zed sau Yasuo îți recomand să iei această pagină:

4

Și pe lângă armura suplimentară vă recomand să puneți 3 puncte în W, și deabea după să maxați Q ul în match-up-urile contra AD.
Această pagina este de asemenea bună și în junglă pentru cei care vor să încerce.
3. Această pagină de rune v-o recomand în match-up-urile vs un champ cu damage hibrid (cum ar fi Kayle sau Akali) sau vs un match-up în care lanerul depinde de un anumit sistem de damage, iar junglerul depinde de celălalt și sunteți aproape sigur că veți primi multe gankuri.

De asemenea, această pagină poate fi folosită și pe top pentru cei care vor să joace Diana top.

5

Măiestrii:
1. 21/0/9

6
Sfatul meu este să nu luați niciodată „Double Edged Sword” (Prima măiestrie din stănga sus de la offensive) pentru că, desi e oarecum util că dai damage în plus la ținte, până la urmă tot vei fi prins în cc și vei sfârși prin a încasa mai mult damage decât în mod normal.
Aceasta e pagina de măiestrii standard care poate fi luata pe Diana în fiecare meci. Vă oferă tot ce aveți nevoie, de la damage optimizat pentru Diana, cu sustain dat de punctele în feast, din offensive la licori cu efect îmbunătățit, mana regen și movement speed care face evitarea skillshoturilor mai ușoară.
2. 21/8/1

7
Această pagină de rune este recomandată în momentul în care echipa nu are un tanc, sau pentru match-up uri în care credeți că veți încasa destul de mult damage.
Punctul al-IX-lea este pus la Utility pentru a face evitarea skill shoturilor mai ușoară, din moment ce măiestria ce dă 3% hp în plus nu va însemna prea mult (3% din 3.000 este 90 presupunănd că vei construi itemele necesare pentru a ajunge la atăt de mult hp).
3. Pentru jucătorii de junglă
1

Builduri generale recomandate:
Într-un match-up în care echipa inamică are atat AD cât și AP:1

În cazul în care echipa ta este squishy și este nevoie de un tank(sau joci Diana top):1

Match-up-uri:
Ahri: ★ ★ ★ ☆☆
Noua Ahri este puțin mai dificilă de bătut datorită mobilității sporite dată de abilitatea Q, totuși ține minte că, cooldown-ul ei pe Q este 7 secunde la orice nivel (6.65 cu maiestrii)și este în aer timp de ~o secundă ceea ce înseamnă că are ~5 secunde în care aceasta este expusă și în care nimerirea de Q-uri(ale Dianei) va fi mult mai ușoară, iar ultimata lui Ahri îi da efectiv 3 flash-uri în plus. Diana poate într-o oarecare măsură ține pasul datorită faptului că, atâta timp cât are mana își poate reseta ultimata.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up:2 și 2
Akali: ★ ★ ☆☆☆
Akali este un match-up relativ ușor, în mai toate etapele jocului o vei depăși ca și damage. Cel mai ușor mod de a-i da damage și când aceasta este invizibilă este de a maxa W-ul primul pentru a-i reduce semnificativ damageul cât și pentru a da daune mai mari situându-vă în cercul ei de invizibilitate pe care de cele mai multe ori îl va folosi pentru a aștepta ca vrăjile sale să iasă din cooldown(și de asemenea o dată ce aveți pink ward nu uitați să îl folosiți pentru a-i face invizibilitatea inutilă).
Când Diana si Akali au ajuns la nivel 6, Diana va avea avantaj peste Akali, pentru că aceasta va avea numai un singur stack pe ultimată în timp ce Diana și-o poate reseta constant cu combo-ul Q-R.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up: 2 și 2
Azir: ★ ★ ★ ★ ★
Azir este un match-up destul de greu pentru Diana, cel mai probabil va încerca să vă scoată din lane (și chiar să vă omoare) cu fiecare ocazie pe care acesta o are, deci fiți pregătiți pentru un lane plin de poke.
După nivel 6, printr-un joc inteligent, dacă reușiți să îl faceți să își îndepărteze soldații de el însuși acesta rămâne descoperit, dar poate folosi ultimata pentru a vă îndepărta, dar printr-o folosire bine sincronizată a flash-ului se poate sări peste aceasta,pentru că ultimata lui blocheaza orice abilitate de tip dash dar nu și blink-urile.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up: 2 și 2
Fizz: ★ ★ ☆☆☆
Fizz este de asemenea un match-up relativ ușor, mai ales cu noile nerfuri pe care acesta le-a primit. Singura sa vrajă de care ar trebui să vă feriți este ultimata deoarece aceasta îi mărește damageul cu 20% pe toate celălalte vrăji, dar cel mai ușor mod de a juca împotriva sa este maxarea cu prioritate a W-ului Dianei și luarea vrăjii de invocator Exaust, care va fi folosită în momentul în care ultimata lui Fizz ajunge pe voi, și acesta se va apropia pentru a provoca daune cât timp însemnul este activ.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up:2 și 2
Katarina: ★ ★ ★ ★ ☆
Acesta este unul din cele mai enervante match-up-uri deoarece Katarina nu depinde de același sistem de mana ca și voi, și dacă reușește să extindă destul de mult faza de culoar până la urmă se va ajunge într-un punct în care voi(ca Diana) ve-ți rămâne fără mana, fiind complet vulnerabili în fața Katarinei, așa că fiți mereu atenți câtă mana folosiți inutil.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up:2 și 2
LeBlanc: ★ ★ ☆☆☆
Deși LeBlanc este un campion ranged, ea depinde mult de W pentru a da daune, ceea ce înseamnă că de multe ori aceasta ajunge în rază melee, deci primul skill în care să aveți 3 puncte ar fi W pentru a vă proteja de damageul acesteia, dar și pentru a o sancționa pentru fiecare încercare a ei de a vă face damage.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up:2 și 2
Malzahar: ★ ★ ★ ★ ★
Este un match-up foarte greu pentru Diana. Cel mai probabil Malzahar va reuși de multe ori să vă facă damage în timp ce farmează cu E-ul. Fiți foarte atenți când acesta atinge nivel 6 pentru că ultimata sa ține 2.5 secunde ceea ce îi acordă unui posibil jungler un timp destul de îndelungat pentru a ganka. Încercați să țineți laneul mereu wardat și evitații combo-ul pentru că acesta va provoca foarte multe daune.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up:2 și 2
Orianna: ★ ★ ★ ☆☆
Orianna este un fel de Diana ranged, doar că pentru a produce daune aceasta depinde foarte mult de poziționarea bilei sale. Dacă reușești să o faci să arunce bila spre tine în timp ce tu sari pe ea, ea va rămâne complet expusă pentru o anumită perioadă de timp.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up:2 și 2
Syndra și Xerath: ★ ★ ★ ☆☆
Amândoi sunt campioni full skill-shot, ceea ce înseamnă că dacă reușești să te ferești de toate vrăjile lor aceștia nu îți vor provoca daune aproape deloc, totuși fi atent, amândoi, mai ales Xerath au o rază mult mai mare decât alți campioni.
Iteme de început: 1
Iteme recomandate pentru match-up:22 și2

Yasuo: ★ ★ ☆☆☆
Q-ul acestuia dă destul de mult damage, dar este așa de subțire skillshot-ul încât o deplasare rapidă în orice direcție vă va face să nu primiți damage-ul. O altă trăsătură enervanta a lui Yasuo este mobilitatea dată de E. În mare Yasuo nu vă va provoca așa de mult damage fără ultimată, deci dacă nu reușește să vă arunce în aer cel mai probabil nici nu va juca așa de agresiv, doar un poke o dată la câtva timp, până va avea următoarea tornadă de pe Q.
Iteme de început: 1
Item recomandat pentru match-up: 2
Zed: ★ ★ ★ ☆☆
Încercați să evitați Q-urile sale directe mai ales în faza de început a jocului pentru că, chiar și cu rune de Armor acesta tot vă va provoca daune destul de mari. La nivel 6 puteți să îi blocați mare parte din damage dacă primul skill pe care îl maxați este W și jucați cu Exaust. O Zhonya early va face ca ultimata sa să nici nu vă mai provoace damage. În mare Zed este counterat de 2 , 2 și 2
Iteme de început: 1
Item recomandat pentru match-up: 2
Mult succes pe câmpiile dreptății invocatori!

Sper sa va fie de folos acest tutorial in urmatoarele meciuri. Multumesc grupului “League of Legends 18+ ONLY” , mascotei #mielucuonara, si multumiri speciale lui Vlad Florin !

Inca un tutorial saptamana viitoare! Deasemenea daca vreti un tutorial pentru un campion anume lasati numele campionului in comentariu!

One comment

Comments are closed.