A fi sau a nu fi o…capra

Posted by

Era odata o…capra.

 

Nu stiu cum sunt unii, dar eu cateodată mai visez ca merg linistit pe strada si momentul urmator ma vad sarind din copac in copac ca o maimuta turbata pe LSD.  Acuma diferenta intre o maimuta turbata si o capra o reprezinta doar un numar de cromozomi si niste ani de evoluție. Si totusi, daca ai fii o capra, ce ai face?

Asta s-au intrebat si baietii de la Coffee Stain Studios, asa ca unindu-si coarn…capetele au pus iarba cu iarba si gard cu gard si au scos un simulator de…capre. Acum ma întreb, cati dintre voi cand erati mici nu ati visat ca sunteti o felina sau un urs, sau orice alta oratanie macar odată si faceti prapad in lume? Jocul de fata te pune in picioa…copitele unei capre menita sa isi indeplineasca destinul de a conduce lumea, sau cel putin, ca de inceput, un orasel micut, dar plin de constructii. O sa va plimbati prin cercuri in lanuri de porumb, apoi o oprire la o benzinarie sa va facețti plinul si apoi direct la o petrecere unde toata lumea sarbatoreste venirea CAPREI, ca intr-un final sa ii sacrificati pe majoritatea…

Coffee Stain - Goat Simulator

 

Mecanica si fizica sunt bine implementate, atata timp cat nu zburati cu jet-pack-ul in spinare    si loviti cetatenii fericiti sau dati un ghiont mic la o masina, aceste actiuni finalizandu-se cu  faze una care mai de care mai comice si imposibile. Vizual arata impecabil si curat, engine-ul  este optimizat fara erori majore iar achievement-urile sunt motivul care te imping sa-ti  cresti capra si sa faci toate prostiile care iti trec prin cap.

Controlul este intuitiv si lejer in Goat Simulator, poti sa sari (ce capra nu sare pe toate chestiile?) sa lovesti cu capul sau cu copitele si in caz de forta majora, ragdoll iti lesina capra, intrand in actiune fizica jocului. Ca tot am pomenit mai devreme ca poti sa iti cresti capra, aceste “cresteri” sunt mai mult power-ups care iti confera un anumit bonus. Poti sa nu faci nimic rau si capra ta devine o sfanta, sau daca este de partea intunecata poti deveni o  monstruozitate care decima totul in jur. Alte power-ups cuprind o gama larga de la o talie mai inalta , “father light” sau o capra culturista, pana la o capra dotata cu un jet-pack, plus multe alte moduri pe care va las pe voi sa le descoperiti.Steam Games - Coffee Stain - Goat Simulator

 

Goat Simulator este un joc care isi merita cei 10 $ tinand cont ca are in spate platforma celor de la Steam, ceea ce inseamna update-uri gratuite, achivements track, pana la o comunitate  cu diferite moduri. Si in  viitor se zareste si un multiplayer…cum ar fii daca ne-am jucat World of Goats sau The Goats Scrools? Asa ca, scoateti-va capra din garaj/curte/camara/dulat/grajd/pat si rasfatati-o, ca nu stiti cand se rasvrateste si toata lumea se duce dracului din cauza ca nu ia-ti acordat atentia cuvenitt.