Dota 2 | Preview

Posted by

A trecut ceva timp de la ultimul post, dar va asigur ca absenta mea are motive intemeiate, iar astazi am ales inca un MOBA si anume Dota 2.

Dota 2 este un free-to-play MOBA (multiplayer online battle arena) creat de Valve foarte cunoscut si extrem de jucat venind ca un standalone al lui Defense of the Ancients (DotA), Warcraft III: Reign of Chaos si Warcraft III: The Frozen Throne, aparut in 2013, fiind disponibil doar pe Steam.

1_dota-2-screenshot-48

Sa o luam cu inceputul. Defense of the Ancients (DotA) a luat viata in 2003 ca un standalone mod al Warcraft III: Reign of Chaos creat de „Eul” si a fost „copiat” de mai multe companii astfel aparand si DotA-Allstars creat de Steve „Guinsoo” Freak, fiind cel mai cunoscut, iar din 2013 Dota 2 creat de Valve.

Foarte pe scurt si in Dota 2, ca si alte MOBA, 2 echipe (Radiance si Dire) a cate 5 playeri se lupta sa cucereasca baza celuilalt. Dota 2 vine cu 109 „eroi” pe care ii poti alege, fiecare cu stilul lui de lupta influentat de proprietatea primara: Strenght, Agility sau Intelligence, si o cantitate enorma de iteme, multe upgradabile. Fiecare erou incepe cu level 1 si 625 gold, si trebuie sa ucida „creeps”, turnuri si chiar si alti inamici pentru level si gold.

2599_dota-2

 

Ca si in League of Legends sau Smite, actiunea in Dota 2 se petrece pe o harta simetrica cu 3 „lane-uri”: middle, top si bottom, dar modul „oblique high-angle” in care privesti harta si faptul ca nu poti micsora dimensiunea HUD pentru a acoperi o portiune mai mare din hata dau jocului un minus.

Vreti si voi sa incercati Dota 2? Dati-i o sansa: Dota 2 pe Steam! Iar eu promit sa revin cu un post in „completarea” acestui preview.

Intrebarea zilei: Este Dota 2 un MOBA mai bun decat League of Legends? Lasa-ti raspunsul vostru intr-un comentariu mai jos. Iar jocul castigator va primi un post special!