Evenimentul cultural al saptamanii – concertul Game Heroes in interpretarea Orchestrei Nationale Radio

Posted by

La final de saptamana, vineri, 4 mai sunteti invitati la Sala Radio, Bucuresti, unde va avea loc Game Heroes, concert de muzica din jocuri video, ce va incepe de la ora 19.00. Acest concert este organizat de Goethe-Institut si Radio Romania. Concertul va fi sustinut de Orchestra Nationala Radio si va gazdui si un concurs de creatie muzicala dedicat tinerilor compozitori. Castigatorul va primi ca premiu un internship de sound design oferit de Amber Studio.

In urma workshop-ului de compozitie muzicala ce a fost organizat de catre Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, in 2017, si in urma careia au fost selectati cei mai buni concurenti. Bogdan Pintilie, Ionut Teodorescu si Victor Filip, cei trei concurenti, vor prezenta trei lucrari muzicale noi realizate pentru trailer-ul jocului Dreams.

Castigatorul va fi ales pe baza de vot. Juriul va fi format din Adrian Lascateu (Gameloft), Nicolae Berbece (Those Awesome Guys), Valentina Dediu (Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti), Stefan Geiger (dirijor) si public. De fapt Game Heroes este un concert de muzica simfonica inspirata din jocurile video care va fi sustinut de catre Orchestra Nationala Radio sub bagheta dirijorului Stefan Geiger.

Bineinteles in concertul mai sus amintit vor fi interpretate lucrari muzicale originale a cinci compozitori celebri precum Benny Oschmann, Ari Pulkkinnen, Garry Schyman, Koji Kondo si Yasunori Mitsuda. De asemenea tot in cadrul acestui concert se vor interpreta si noile lucrari a celor sapte tineri ce au compus pentru urmatoarele jocuri: The Legend Of Zelda: Skyward Sword, Super Mario 3D World si Dreams.

Programul complet al concertului

Lucrarile originale

  • Benny Oschmann – The Raven – Legacy Of A Master Thief. Overture;
  • Ari Pulkkinnen – Angry Birds;
  • Garry Schyman – Bioshock 2.Suite;
  • Koji Kondo – Super Mario Bros Medley/ live gaming cu Malternativ;
  • Yasunori Mitsuda – Chrono Cross. Suite.

Lucrarile noi realizate de tinerii compozitori

  • Konstantin Kemnitz / Dominik Schuster – The Legend Of Zelda: Skyward Sword;
  • Robin Becker / Levente Kovacs – Super Mario 3D World;
  • Bogdan Pintilie / Ionuț Teodorescu / Victor Filip – Dreams.

Iar pentru cei interesati de acest concurs isi pot procura biletele de pe bilete.ro, la oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate pe bilete.ro si casa de bilete a Salii Radio. Pretul unui bilet difera in functie de categoria selectata: categoria 1 – 30 Lei, categoria 2 – 25 Lei, categoria 3 – 20 Lei. Pretul pentru elevi, studenti si pensionari este de 12 Lei.