Tutorial League of Legends | #4: Annie

Posted by

Am revenit cu a 4-a editie a tutorialelor pentru campionii de League of Legends, direct de la profesionisti, multumita grupuluiLeague of Legends 18+ ONLY! Pentru aceasta editie va dam cateva „tips” despre cum sa jucati Annie!

Annie este probabil unul dintre cei mai usori campioni pe care ii poti juca. Ma refer aici evident pe rolul de support.

Annie are un range de auto attack IMENS si este un erou care, daca este jucat cum trebuie poate sa castige bottom lane-ul 1vs3.

Ea poate fi jucata in 2 moduri pe bottom lane:

  1. Relic Shield (stiu ca suna ciudat, dar poti sa faci outdamage si outsustain in acelasi timp cu buildul asta) – beneficiezi de „heal” + hp pe linie, sa zicem ca iei first pick annie support si support-ul advers ia un hard counter ex. Zyra (Annie are 45.82% Winrate vs Zyra pe botlane), ca sa poti sa ii faci fata harass-ului continuu trebuie sa ti iei Relic Shield, cel putin eu asa rezist vs Zyra pe linie.
  2. Spellthief’s Edge – Harass mai bun, great start vs Janna/Soraka/Thresh. Autoattack-urile beneficiaza de pasiva de pe Spellthief.

Totodata skill-urile campionului Annie pot fi „maxate” in 2 moduri diferite:

  1. a) MAX W pentru burst si all in; – Jinx, Graves, Draven.
  2. b) MAX Q pentru harass continuu si apoi all-in; – Sivir, Kalista, Lucian.

 

Build Path-urile pe Annie sunt cam asa:

  1. Relix Shield + 4 pots, Sightstone, Mobi Boots cu Distortion upgrade, Aegis -> Locket, Rylai’s, Zhonya.
  1. Spellthief + 4 pots, Sightstone, Mobi Boots cu Distortion upgrade, Rabaddon (daca esti foarte in fata), daca nu Zhonya, Void Staff si apoi Rabaddon.

De ce Distortion Upgrade?

E destul de simplu, Flash+Stun pe 3-4 persoane inseamna o fight aproape 70% castigat, evident daca echipa ta are maini si raspunde la un flash-ultimata.

Matchup-uri

Zyra – destul de greu spre imposibil de castigat trade-uri, mai bine joci safe pe lane :S desi nu e chiar indicat, oricum e mult mai ok decat sa mori de 3 ori.

Karma – iti face outdmg si outsustain, stai in spate, vezi cat de in spate stai pentru ca poate sa dea R+Q.

Vel’Koz – un alt campion infect pe care eu nu-l suport, fa hard engage la lvl 2 vs el si ai sanse sa-l bati altfel adio lane, grija la lvl1 ca da mult dmg cu Q-ul si are cd mic.

Blitzcrank – Daca-si rateaza hook-urile la lvl 6 ar trebui sa fie kill, chiar si mai devreme daca spamezi auto attack-urile pe el.

Nami – Trebuie sa ai grija sa nu primesti harass, e cam greu sa-ti faca harass dat fiind ca ai range imens pe auto (625) poti sa spamezi Q+auto si dai mai tare si nu-ti face out”heal” la damage. Versus Nami e foarte bine sa maxezi Q-ul.

Lulu – Un matchup even daca nu esti dispus sa faci mult harass si all-in, Annie are 48.9% win rate vs Lulu, so it’s a skill match-up.

Leona – Fa-i harass lvl 1 si 2 si fa dodge la E.. nu e chiar asa greu sa dai dodge la „skillshot-ul” ala. 46% winrate pentru Annie vs Leona, habar n-am de ce. Dar la level 6 sunt sanse foarte mari sa-ti dea all-in inainte sa ii dai tu, mare grija atunci.

Morgana – Lane destul de greu, te puseahza in turn si poti sa ii bati doar cu jungler-ul pentru ca ai CC pe linie.

Sona – Daca nu joaca cu ceva rune penibile ai putea sa o bati destul de usor, e foarte squishy.

Janna – Daca pierzi lane-ul Annie vs Janna singura optiune viabila ar fi sa dai uninstall la game. Fa-i harass incontinuu si all-in.

Soraka – Same… Harass incontinuu si All-in, poti sa o omori si la lvl 3 daca bagi 2x Q 1x W.

Braum – Fa dodge la Q si lane-ul e „EzpZ”.

Zilean – Ii faci outpoke datorita range-ului si la lvl 4-5 il bati usor, chiar si la 6 cu un Kill Lane.

Thresh – Ii faci outsustain grav.

Acum ca stiti vs cine sa jucati o sa incerc sa va explic si cum ar trebui sa se joace acest minunat campion pe bottom lane.

In baza, inainte sa poti sa iesi din cercul minunat pus de Riot iti faci un stack de stun (cu W-ul) apoi mai faci unul, inca unul si te duci la gromp. Acolo vei da W-ul o singura data si fie luati voi (bottom lane-ul) Gromp-ul fie il lasati jungler-ului. O data ajuns pe bottom lane auto attack-ul e punctul tau forte. Pur si simplu spamezi Q-uri in Support sau Adc, care e mai la indemana (nu uita ca support-ul are 4 potiuni si Adc-ul doar 1) si cand vezi ca are 400-500 HP poti sa dai si stun-ul din W in cazul in care adc-ul tau reactioneaza evident. Apoi incepi sa spamezi Q-uri in el pana ramai cu 60-70% mana si 3 stack-uri, cand esti gata trebuie sa faci all-in, nu dai ignite-ul doar daca inamicul are 200 HP, sa nu-si dea heal-ul.

Dupa level 6 e destul de usor, ori iti pastrezi ultimata pentru linie pentru Flash+Ults si Allins, sau faci roam cu Mobi boots pe mid si ajuti mid-ul tau sa ia kill-uri.

In orice fight poti sa initiezi tu sacrificandu-ti flash-ul pentru ca ai Distortion upgrade bineinteles.

Tip: La 3 stackuri, poti da Q pe ADC/support si dupa (pana ajunge Q-ul la target) dai un E.. stun procs, astfel poti sa castigi simplu trade-ul (Multumim Teodor Mihai pentru acest tip)

Rune:

Red: 9x Mixed Pen (si armura si magic).

Blue: 4x Mana regen/5 si 5x AP.

Yellow: 9x Hp.

D-alea mari: 3x AP.

Poate va intrebati: „Dar unde este armura de pe yellow runes?”.Ei bine, daca ai 625 range fi sigur ca nu o sa te atinga nimeni cu auto-urile, doar daca nu stii sa faci harass sau stai out of position.

Pe botlane o sa ai probleme vs Graves, Caitlyn, Lucian (daca nu ii faci harass cum trebuie).

O sa-ti mearga bine cu: Sivir, Graves, Draven, Lucian, Corki, Kalista.

Sper sa va fie de folos acest tutorial in urmatoarele meciuri. Multumesc grupului “League of Legends 18+ ONLY” , mascotei #mielucuonara si lui Octav “ang” Cretu!

Inca un tutorial saptamana viitoare! Deasemenea daca vreti un tutorial pentru un campion anume lasati numele campionului in comentariu!

One comment

Comments are closed.