Bucharest Global Game Jam 2018, un joc in 24 de ore!

Global Game Jam revine la Bucuresti. Este cel mai mare eveniment de tip game jam din lume! Aceasta competitie se bazeaza pe creativitatea concurentilor ce vor avea alaturi de ei developeri experimentati.

Bucharest Global Game Jam se va desfasura in perioada 26-28 ianuarie, la Arcub Garboveni. La organizarea evenimentului au participat si persoane din cadrul RGDA (Asociatia dezvoltatorilor de jocuri din Romania).

Tema centrala a acestui proiect este ca participantii sa creeze un joc pe perioada weekend-ului lucrand concomitent cu dezvoltatori din intreaga lume.

Participantii pot crea atat jocuri digitale cat si non-digitale fiind un eveniment de tipul BYOD(Bring Your Own Device). Cei ce au ales sa creeze un joc digital sunt nevoiti sa vina la eveniment cu propriile dispozitive.

Cele mai multe din jocurile create in editiile trecute au devenit jocuri pe deplin functionale. In trecut, in cadrul evenimentului au fost create jocuri de tip single player, multiplayer, card games dar si board games, organizatorii incurajand folosirea diverselor platforme.

Bucharest Global Game Jam incepe vineri, 26 ianuarie, la ora 15:00 si se va incheia duminica, 28 ianuarie la ora 16:00. Tema jocurilor va fi dezvaluita dupa inceperea evenimentului, la ora 18:00, iar pana atunci cei prezenti vor putea participa la talk-uri si diverse panel-uri.

„Ca formă de artă, jocurile ne permit să creăm interacțiuni importante între jucători și să transmitem mesaje prin acest mediu unic. Echipa Bucharest Global Game Jam crede în diversitate și importanța colaborării non competitive. De 10 ani de zile, Global Game Jam este cel mai mare eveniment de creare a unui joc într-un weekend, din lume. Până acum, la ediția din 2018 sunt peste 560 de locații înscrise în 107 țări unde peste 13500 de persoane vor crea un joc. Împreună cu RGDA și Bucharest Gaming Week, vom crea un mediu prietenos, unde jammerii se vor putea exprima și crea în siguranță, fără cenzură. Cu ajutorul tuturor, suntem siguri că acesta va fi cel mai mare Global Game Jam din București de până acum”, au declarat Rares Chiriță si Francisc Apostu, organizatori Bucharest Global Game Jam.

“Echipa Global Game Jam a facut o treabă foarte bună în anii trecuți și este esențial ca România să fie pe harta acestui eveniment important. Misiunea RGDA este de a susține dezvoltarea industriei de game development de la noi din țară și astfel de programe de tip game jam sunt perfecte ca oportunități de învățare. Este ocazia perfectă de a populariza această industrie și pasiunea, creativitatea si cunoștințele tehnice pe care munca într-un studio de jocuri le presupune. Dorim sa creștem vizibilitatea acestui eveniment, atât în industrie cât și în afara acesteia, și să contribuim la dezvoltarea sa în urmatorii ani’’, a menționat Cătălin Butnariu, președinte RGDA (Romanian Game Developers Association).

In cadrul Bucharest Gaming Week, vor fi organizate doua scene: Esports (aici vor avea loc finalele turneelor de jocuri) si scena de entertaiment unde comunitatea se va putea intalni cu youtuberi precum Creative Monkeyz, Ovvy (Ovidiu Patrascu), Colo (Alexandru Balan).