Ce este League of Legends?

Posted by

League of Legends este un joc online competitiv cu ritm alert care combină viteza şi intensitatea unui joc RTS (Real Time Strategy) cu elemente RPG ( Role playing game) . Două echipe de campioni puternici, fiecare cu un design şi stil de joc unic, luptă direct pe diverse câmpuri de bătălie şi în moduri de joc diferite.

Cu o gama din ce în ce mai largă de campioni, actualizări frecvente şi o scenă de turnee înfloritoare,League of Legends oferă o posibilitate infinită de reluare a jocului pentru jucători aflaţi la orice nivel de abilităţi.

Acest joc combină gândirea strategică, reflexe iuţi ca fulgerul şi joc de echipă coordonat pentru a-ţi infrange inamicii atât în lupte de gherilă de mică anvergură, cât şi în lupte intense 5 la 5.

Elaborează strategii şi evoluează

Cu actualizări periodice ale mecanicii jocului, diferite hărţi şi moduri de joc, precum şi cu noi campioni care se alătură în mod constant Ligii, singura limită a succesului tău este propria ingeniozitate.

Luptă în stilul tău

Fie că te distrezi jucând împotriva boţilor sau urci în ierarhia sistemului ligii, League of Legends are tehnologia care îi permite să te repartizeze alături de un grup de competitori cu un nivel similar de abilităţi.

Fiind un joc foarte popular, League of Legends are numeroase turnee pe tot mapamondul, inclusiv prestigioasele Serii ale Campionatului, în care profesionişti plătiţi se întrec pentru premii de milioane.

Campioni

LoL (League of Legends) este plină de tot felul de campioni, de la genii viclene până la monştri epici şi mulţi alţii pe lângă ei. Campioni diferiţi sunt potriviţi pentru roluri şi strategii diferite, aşa că nu te lăsa descurajat dacă primul pe care-l încerci nu se potriveşte cu stilul tău de joc.

Controlarea campionului tău

Cu câteva trăsături speciale, campionii folosesc o schemă de control RTS  (Real Time Strategy ) tradiţională.

  • pentru a-ţi deplasa campionul, dă clic dreapta pe terenul unde doreşti să ajungi
  • pentru a ataca un inamic, dă clic dreapta pe ţinta ta
  • pentru a lansa o vrajă, dă clic stânga pe iconiţa asociată sau foloseşte tasta rapidă atribuită vrăjii (Q, W, E sau R sunt tastele implicite), apoi dă clic pe ţintă.

Comenzile pot fi particularizate din meniul de opţiuni.

Culoarele

Există trei drumuri care fac legătura între baza ta şi cea a inamicului(Top-Mid-Bot) . Aceste drumuri sunt denumite culoare şi vor servi drept mijloc de a ataca echipa inamică. Pentru a câştiga un joc, va trebui să forţezi culoarul care te duce la baza inamică şi să distrugi nexus-ul aflat în centrul acesteia.

Minioni

Minionii sunt soldaţi controlaţi de computer generați în locația nexusului , care mărşăluiesc pe fiecare culoar spre baza inamică, atacând adversarii pe care îi întâlnesc în drum. Distrugerea unui minion îi aduce campionului tău aur pe care il folosesti sa cumperi diverse obiecte pentru a creste puterea campionului.

Minionii preferă să se lupte între ei, dar vor ataca un campion dacă îl întâlnesc singur pe culoar. De asemenea, îşi vor schimba ţinta pentru a se concentra asupra ta dacă ataci un campion aliat aflat în apropiere. Nu subestima puterea unui val mare de minioni, mai ales la începutul jocului!

Turete

Turetele sunt structuri defensive puternice care apără fiecare culoar la intervale uniforme, atacandu-i pe inamicii care intră în raza lor de acţiune cu fulgere mortale de energie. Ca şi minionii, ele preferă să atace alte ţinte, şi nu pe tine, cu excepţia cazului în care ataci un alt campion în timp ce te afli în raza lor de acţiune.

O turetă ostilă te va ţinti numai dacă ataci un campion inamic sau dacă eşti ultima ţintă din raza sa de acţiune. Ai mare grijă să nu începi o luptă sub o turetă inamică.

Inhibitoarele

Structurile importante cunoscute sub denumirea de inhibitori sunt amplasate acolo unde fiecare culoar întâlneşte baza, în ambele părţi ale hărţii. Distrugerea inhibitorului permite crearea unui super-minion puternic de fiecare dată când se regenerează un nou val de minioni pe acel culoar. Super-minionii sunt extrem de rezistenţi, fiind ideali pentru a conduce atacul asupra nexus-ului inamic.

Inhibitorii se regenerează după cinci minute, aşa că asigură-te că profiţi la maximum de avantajul obţinut în acest timp. Distrugerea celor trei inhibitori ai inamicilor va face să se genereze câte doi super-minioni pe fiecare culoar de fiecare dată când este creat un nou val de minioni.

Nexusul

În centrul fiecărei baze se află nexusul. Protejat de două turete, nexus-ul este structura care generează periodic valuri de minioni pe fiecare culoar. Când o echipă distruge nexusul inamic, jocul se termină, iar respectiva echipă este declarată învingătoare.

Obiecte

În cadrul unui joc din League of Legends, campionul tău câştigă aur doborând unităţi şi structuri inamice. Aplicarea loviturii mortale unui minion sau campion, participarea la uciderea unui campioni şi folosirea anumitor rune sau obiecte sunt doar câteva moduri în care poţi genera un venit suplimentar.

Îţi poţi folosi aurul pentru a achiziţiona obiecte puternice de la magazinul de lângă platforma de invocare. Tot ce ai de făcut e să dai clic pe magazin sau pe butonul de lângă suma ta totală de aur pentru a deschide magazinul.

• obiectele acordă bonusuri imediat ce sunt achiziţionate; nu este nevoie să îţi echipezi campionul cu ele
• campioni diferiţi şi stiluri de joc diferite excelează cu diferite alcătuiri de obiecte, aşa că strategia ta îţi va ghida achiziţiile
• cele mai puternice obiecte sunt făurite combinând obiecte mai mici, aşa că nu ezita să cumperi un obiect component
• echipamentele consumabile, precum poţiunile, gărzile şi obiectele activabile sunt utilizate dând clic pe pictograma din inventarul tău sau cu ajutorul tastelor rapide 1 – 6

Jungla

Între culoare se întinde jungla, o vastă suprafaţă plină de monştri neutri. Aceşti monştri nu vor ataca baza inamică, dar pot fi învinşi, oferindu-ţi drept recompensă aur, experienta pentru cresterea level-ului si buff-uri temporari speciali. Un jucător poate prelua rolul de jungler şi utiliza aceste zone ca principală sursă de venit. Junglerii hoinăresc de obicei între culoare, venindu-le în ajutor aliaţilor pe culoar la nevoie.

Baronul si Dragonul sunt monstrii neutrii care iti ofera atunci cand ii distrugi aur si experienta dar si un buff care iti va da un avantaj foarte mare in lupta.

Concluzie

Daca esti pasionat de jocurile RTS (real time strategy) RPG (role playing game) te invit sa incerci League of Legends, iti garantez ca o sa fi atras de complexitatea jocului si datorita gamei largi de campioni din care poti alege si actualizariilor perioadice care aduc noi imbunatatiri, noi campioni , noi moduri de jocuri, nu vei avea cum sa te plictisesti prea repede de acest joc.

Daca te-am convins, poti intra pe pagina oficiala League of Legends de unde poti descarca jocul sau poti afla mai multe informatii utile.