Cum ne alegem un laptop bun la toate?

Posted by

Suntem romani si pana una alta nu toti ne permitem hardware dedicat gaming-ului asa ca tot prin natura noastra de romani ne este dat sa improvizam si aici nu ma refer la o sarma legata la motorul batranei Dacia 1300, pentru ca am evoluat si noi, ma refer la alegerea echipamentelor.

Cum ne alegem un laptop bun la toate? Simplu! In special tinerii au nevoie de un calculator portabil, fiind elevi sau studenti sau pur si simplu din comoditate, dar care sa fie bun la toate pentru ca putem lucra pe aproape orice, dar mai avem nevoie sa ne si relaxam cu un joc sau sa folosim un program mai puternic. Fie ca din lipsa „grava” de fonduri cumparam un laptop SH sau nou din magazin iata ce trebuie sa avem in vedere:

  1. Un procesor cat mai mare si cat mai nou posibil, pentru ca acesta e mai dificil de inlocuit. Eventual verificati si tipul socket-ului si daca exista alte procesoare mai puternice pentru acest tip de socket, in caz ca mai tarziu veti dori un upgrade.
  2. Placa video dedicata. Cum spuneam, vrem sa ne mai si relaxam cu un joc si parca vrem si ceva calitate sau sa ne mearga cat de cat (chit ca ma low) ultimele aparitii. Placa video este aproape imposibil de schimbat, rare fiind sansele sa gasiti un laptop cu placa video pe socket PCI-e.
  3. Nu trebuie sa ne aruncam in cap dupa memoria RAM sau HDD cat mai mari, ganditi-va ca pe viitor cu nu foarte multi bani puteti sa le schimbati sau upgradati.
  4. O baterie cu durata de viata cat mai mare, pana la urma urmei laptopul trebuie sa fie portabil!

Ganditi-va bine la achizitionarea de laptopuri si folositi-va banii cu cap!

One comment

  1. Foarte bune sfaturile, totusi nu cred ca putem gasi un laptop pentru gaming decent sub 3000 ron. Eu cel putin am cautat dar nu am gasit. Daca aveti vreo recomandare?

Comments are closed.