Imprimante laser: tot ce trebuie sa stii despre ele inainte de a face investitia

Posted by

Printre device-urile care au fost imbunatatite in mod constant in ultimii ani din punct de vedere tehnologic se numara si tipurile de imprimante laser. Este vorba despre multifunctionale care sunt foarte solicitate in prezent si care ajuta pe oricine sa economiseasca timp pretios si, in aceeasi masura, sa obtina rezultate de calitate. Imprimantele pot fi folosite atat acasa, cat si la birou sau in incinta marilor centre comerciale, in functie de necesitatile fiecaruia.

Capacitatea de printare

Capacitatea de printare trebuie sa fie neaparat unul dintre principalele aspecte luate in considerare inainte de realizarea unei investitii. Este vorba despre numarul de pagini care pot fi printate pe minut. Aceasta caracteristica este mentionata in toate descrierile multifunctionalelor sub forma de ppm.

De asemenea, capacitatea de printare este strans legata si de numarul maxim de coli care pot fi adaugate in sertarul prevazut special in imprimanta, dar si de capacitatea de memorie, capacitate care este masurata intotdeauna in megabytes. Recomandat este ca persoanele care au nevoie sa printeze in mod constant documente sa aleaga modele care au o capacitate de cel putin 20 de pagini printate pe minut, dar si o alimentare de minimum 150 de coli deodata si o memorie de cel putin 16 MB.

Format

Un alt detaliu important pentru alegerea unor imprimante bune este referitor la formatul disponibil. Majoritatea modelelor au capacitatea de a asigura un format de printare de tip A4, insa in anumite situatii, poate fi nevoie si de printare A5, A6 sau B5. Asadar, formatul este si el extrem de important.

Consumabile necesare pentru imprimante laser

Pentru a fi foarte usor de folosit de catre oricine, imprimantele trebuie sa fie prevazute cu o serie de consumabile de calitate. Mai mult, cartusele de cerneala trebuie sa fie usor de inlocuit sau de incarcat. Acest detaliu poate face diferenta intre modele bune si modele mai putin practice. In cazul in care consumabilele pentru anumite imprimante se gasesc foarte greu, cei care folosesc multifunctionalele vor intampina intotdeauna dificultati. In acest scop veti gasi toate informatiile necesare pe site-ul www.e-barcode.ro prin intermediul companiei Euroimpact SRL.

Compatibilitate

Imprimantele trebuie sa fie compatibile cu sistemul de operare Windows, cel mai des intalnit sistem de operare folosit pe calculatoare si laptopuri. Astfel, se asigura o legatura excelenta intre multifunctionale si calculatoarele cu ajutorul caror se finalizeaza setarile pentru o printare de calitate si rapida. Ideal este, insa, ca persoanele care dispun de device-uri diferite sa aleaga modele de imprimante care sunt compatibile inclusiv cu MAC OS X sau Linux.