Incepe revolutia | Steam Link & Controller

Posted by

Vine noiembrie! Urmeaza un eveniment pe care il astept de ceva vreme si nu este vorba de ziua mea de nastere (si asta urmeaza in noiembrie), un eveniment pe care il astept mai tare decat astept Black Friday si anume lansarea Steam Controller si Steam Link.

Cu alte cuvinte din noiembrie se incheie razboiul intre Play Station si Xbox castigatorul fiind PC-ul! (Yaaaa!)

steam_link.0.0

Chiar daca sunt un fan al gaming-ului pe PC, m-a batut gandul de cateva ori sa achizitionez o consola, idee la care am renuntat cand a venit momentul sa hotarasc intre Xbox si Play Station pentru ca fiecare avea plusuri si minusuri. Ba nu imi placea controllerul la una si il adoram la cealalta dar nu ma incanta grafica. Problema rezolvata! Din noiembrie Valve lanseaza Steam Link si anume un mic dispozitiv pe care il conectezi la reteaua casei tale si la TV si care detecteaza automat orice computer care ruleaza Steam permitandu-ti astfel, dupa conectarea unui controller, sa te joci jocurile preferate din confortul canapelei fara a face compromisuri de orice fel. Valve se lauda ca nu vor exista probleme in legatura cu controlul, Steam Link preluand si transmitand in timp real fiecare comanda data de catre utilizator.

Pe langa asta, tot luna viitoare, apare si Steam Controllerun controller care sa te faca sa renunti la mouse. Nu prea imi vine a crede ca o sa renuntam la mouse-uri dar din ce am vazut Steam Controller este o alternativa excelenta si un fel de moartea controlerelor Xbox si PS.

Steam-Controller

Video:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8fs2Yh1PFwM]

Pretul este chiar ok: 54.99$ pentru Steam Controller si 54.99$ pentru Steam Link nu mi se pare exagerat, dar momentan vorbim de precomandare. Ba chiar mai mult precomandarea setului la 109.98$ iti aduce gratuit Portal 2 si Rocket League (despre care o sa scriu cate ceva zilele acestea)! Sa speram ca baietii de la Valve nu vor mari preturile.