Minecraft : Ce zici?

Posted by

Minecraft este un joc independent de tip sandbox scris in Java, dezvoltat initial de catre „maretul creator” Markus Alexej Persson, iar acum de catre compania sa Mojang.

Este greu sa explici cum un astfel de joc ar putea revolutiona lumea cu ale sale cuburi 3D . Avand un aspect patratos, acest „MMORPG” este printre cele mai populare jocuri din ultimii ani, facandu-si aparitia in 2011 si avand parte de o multime de update-uri din partea celor de la Mojang.

Probabil ca, cei ce au creat acest joc nu s-au gandit la grafica ci s-au axat pe creativitate, jocul avand materii nelimitate, permitand jucatorilor sa construiasca, folosind cuburi texturate, dupa bunul plac.

minecraft-hand-island-download

Exista 3 moduri de joc ; „Creative„, „Survival” si „Adventure (Hardcore)

Creative:

Modul „Creative” este bazat exclusiv pe creativitate, in care ai materii nelimitate, permitandu-ti sa faci tot ceea ce iti trece prin cap. De la case, cine stie ce alte constructii si de la unele fail-uri pana la cele mai avansate „Aparate” cu redstone. (Redstone este un fel de minereu ce ajuta toate ingeniozitatile sa functioneze.)

4dfbec726f6d3

Survival si Adventure:

Aceste doua moduri sunt axate pe obtinea materialelor singur, contin monstrii, viata si alte caracteristici si elemente suplimentare. (Poti face tot ceea iti trece prin cap doar ca este putin mai dificil.)

Spre deosebire de modul Survival, modul Adventure are aceeasi mentalitate, doar dificultatea este setata pe modul hard. (Te chinui de iti sar capacele sa razbesti, ceea ce e amuzant si enervant in acelasi timp.)

splash

Jocul este in permanenta dezvoltare. El a avut parte de mai multe stadii: Alpha, Beta si relase, ultima fiind stabila. Minecraft a fost dezvoltat timp de aproape o saptamana inainte de a fi publicat oficial pe forumul TIGSource, unde a atins un nivel considerabil de popularitate. De atunci, a fost in permanenta modificat si actualizat, a avut cateva sute de vanzari si a primit numeroase critici pozitive. A trecut de un milion de copii vandute in 12 ianuarie 2011, la mai puțin de o luna de cand a ajuns in varianta Beta.

Give it a shot! Apoi spune-ne cum ti se pare!