Pro Evolution Soccer 2014

Posted by

Ca in fiecare toamna ne-am obisnuit cu lansarea celor mai noi jocuri de fotbal digital de la Konami si EA Sports. Cei doi mari rivali incearca sa isi arate coltii si sa le faca pe plac fanilor care doresc sa se simta in joc cat mai aproape de realitate. Daca celor de la EA Sports incepe sa le iasa din ce in ce mai bine acest lucru, Konami inca mai are de lucrat la unele aspecte in ceea ce priveste jocul si probabil ar trebui sa inceapa chiar de la meniu.

Un lucru bun cu care vine pe piata Konami in Pro Evolution Soccer 2014  este noul motor grafic care ajuta jocul enorm, grafica fiind superba iar fetele jucatoriilor sunt destul de reale. Se pare ca motorul grafic Fox Engine isi face bine treaba si jocul arata superb oferind jucatorilor o experienta de neuitat. Fata de anii precedenti in PES 2014 totul este mult mai real de la animatiile jucatorilor pana la stadioane si publicul modelat 3D.

Pes2014-1 2013-12-23 01-07-19-09

Ca orice gamer pasionat de fotbal nu ma intereseaza atat de mult cum arata jucatorii sau stadioanele, ci controlul mingii. La PES 2014 controlul mingii pare mult mai bine imbunatatit. Poti sa creezi mult mai bine ocazii de gol si iar suturile sunt trimise de jucatori in mod inteligent si mult mai bine plasate fata de precedenta versiune a jocului. In ce priveste AI-ul jocului, nu am intampinat multe probleme. Doar cateodata cei care trebuie sa primeasca pasa raman pe loc chiar si atunci cand ar trebui sa fac pasul inainte cand adversarul e aproape de interceptie. E interesant faptul ca jucatorii intervin si singuri la anumite faze reusind sa se intinda dupa minge, acest lucru fiind important pentru a creea diverse contra-atacuri.

Se pare ca Konami nu reuseste nici de aceasta data sa obtina licenta pentru multe ligi si stadioane, acestea avand nume fictive si de multe ori amuzante. E bine totusi ca numele echipelor se pot edita si jucatorii le pot inlocui cu numele reale. Sunt multe puncte slabe pe care PES le are si in acest an iar din punctul meu de vedere Konami pierde din nou lupta cu cei de la EA Sports.