super-mario-run

Super Mario Run si pe telefonul mobil

Posted by

Nu cred sa existe printre pasionatii de jocuri pe calculator vreo persoana care sa nu auzit macar despre Super Mario, celebrul instalator haios si plin de viata care si-a adjudecat pe buna dreptate titlul de “cel mai cunoscut personaj din lumea jocurilor video”. Dealungul timpului Super Mario a devenit franciza care a inregistrat cele mai mari profituri pentru compania Nintendo insa, toate jocurile publicate deserveau doar piata consolelor pe televizor. Asta pana anul trecut (2016) cand a avut loc o premiera absoluta intrucat compania a lansat primul joc al seriei destinat dispozitivelor mobile gen telefoane si tablete.

Jocul poarta numele de Super Mario Run si corespunde intocmai cerintelor publicului larg, care de multa vreme isi dorea un astfel de titlu original cu Mario pe telefon, dat fiind faptul ca pe piata existau mai multe clone daca le putem numii asa. Dupa cum ne spune insusi titlul, Super Mario Run este un joc de alergat, in care personajul principal intreprinde aceasta actiune automat, jucatorului revenindu-i misiunea de a alege momentul optim pentru realizarea sariturilor peste obstacole sau distrugerea inamicilor.

Conform spuselor lui Shigeru Myamoto creatorul personajului Super Mario, jocul a fost gandit in asa fel incat sa poata fi controlat cu o singura mana, astfel ca, mai toate actiunile pe care Mario le intreprinde in timp ce va jucati, sunt intr-o oarecare masura coordonate cu ajutorul AI (Artificial Intelegence) care “stie” de fiecare data ce tip de obstacol sau oponent urmeaza, astfel incat alege automat tipul de actiune care se potriveste momentului in care jucatorul decide sa apese pe ecranul tactil cu degetul.

Astfel daca inaintea voastra se afla un obstacol de inaltime mica, Mario va sarii singur peste el fara a fi nevoie de interventia jucatorului, acelasi lucru se petrece si in cazul oponentilor de talie mica. Daca obstacolul este insa mai inalt, Mario va executa o catarare urmata de saritura, si tot asa, acesta isi adapteaza automat miscarile in functie de necesitate.

Super Mario Run incepe cu o prezentare de tip animatie video in care eroul nostru primeste o invitatie la palatul Printesei Peach unde urmeaza sa aiba loc o petrecere . Monstrul Bowser, celebrul antagonist din cadrul seriei de jocuri cu Mario online, afla la randul sau despre acest eveniment si hotaraste sa o rapeasca pe Printesa, devastandu-I totodata castelul si tot ce se afla imprejurul lui. Mario este nevoit asadar, sa porneasca intr-o cursa contra cronometru pentru a-si salva iubita care este acum tinuta prizoniera intr-un taram indepartat in Regatul lui Bowser. Dupa ce animatia a terminat de rulat, urmeaza un scurt nivel, gen tutorial in care jucatorului ii este prezentata modalitatea de control a personajului cu ajutorul ecranului tactil.

La terminarea tutorialului jucatorul afla ca pentru a-si indeplini telul trebuie sa parcurga 6 niveluri (world-uri) fiecare a cate 4 planse de joc, dupa care urmeaza confruntarea finala cu Big Boss-ul aka monstrul Bowser in persoana.

Primele 3 planse de joc din cadrul nivelului 1 sunt gratuite insa pentru a trece mai departe singura optiune este accea de a cumpara jocul. Pretul este aproximativ 10$ insa odata platit acesta este valabil pentru totdeauna, oferindu-va access gratuit la viitoare upgrade-uri.

Super Mario Run pune la dispozitia fanilor sai 3 moduri diferite : World Tour, Toad Rally si Kingdom Builder.

Primul mod “World Tour” se concentreaza in mare parte pe misiunea de salvare despre care am vorbit mai sus, insa pe masura ce avansati Mario primeste o serie de Rally Tickets pe care le poate folosii pentru deblocare modului Toad Rally.

Toad Rally este o competitie multiplayer in care Mario primeste puncte pentru sariturile si combo-urile executate in timpul cursei sale. Punctele sunt oferite in functie de ovatiile si aclamatiile pe care o serie de personaje Toad ce privesc de pe margine le prezinta. Daca reusiti sa punctati indeajuns de mult, spectatori Toad i se vor alatura lui Mario atunci cand veti selecta modul Kingdom Builder. Cursele de tip Toad Rally le puteti incerca si online luandu-va la intrecere co oricare alti jucatori disponibili.

Modul Kingdom Builder va ofera sansa de a va crea propriul regat si de al decora totodata asa cum doriti, folosind banuti de aur castigati in timpul curselor de tip Toad Rally.

Super Mario Run va ofera posibiliatea de a juca si cu alte personaje cum ar fi Toad, Luigi, Printesa Peach, Toadete si Yoshi, fiecare dispunand de propriul sau set de abilitati, insa tin sa precizez faptul ca aceste trebuie deblocate mai intai prin completarea unor task-uri pe intreg parcursul jocului.

Daca v-am facut cel putin curiosi cu privere la nou titlu din seria de jocuri cu Mario va invit sa vizionati videoclipul de mai jos ce prezinta o inregistrare destul de cuprinzatoare a gameplay-ului in sine.