Beneath the Surface a fost tema jocurilor create de romani in cadrul AmberJam 2016

Posted by

Intr-un articol trecut v-am vorbit despre evenimentul ce se desfasoara la Bucuresti, la Romexpo si anume Eastern European Comic Con. In cadrul acestui eveniment de amploare, ESL Arena a adus in joc pe cel mai mare studio independent de jocuri din Romania, Amber Studio. Studioul a organizat AmberJam 2016, prima competie de tip jam dedicata amatorilor care creaza jocuri video.

Intr-un interval de timp de numai 24 de ore, creatorii de jocuri care s-au inscris in competitie si-au pus in aplicare indemanarea si imaginatia si au reusit sa creeze jocuri interesante in tot acest timp. Chiar acesta a fost scopul competitiei, acela de a testa competentele, abilitatile developerilor romani, care au avut la dispozitie cele 24 ore si tot ceea ce a fost necesar si, nu in ultimul rand, si o tema propusa. Astfel, au reusit sa isi descopere si limitele si sa isi depaseasca barierele, pentru ca intr-o competitie oricine poate sa-si demonstreze talentul si de cata imaginatie dispune.

Competitia care s-a desfasurat si in trecut si din care a luat nastere Link Twin, aici ma refer la game jamul ce a fost organizat acum ceva timp, a dorit si in acest an sa ii impulsioneze pe creatorii romani de jocuri sa isi demonstreze capacitatile creative, pentru ca exista multi talentati in acest sens, dar majoritatea nu dispun de resursele necesare pentru a dezvolta un joc. AmberJam a aparut dupa aceea, iar studioul caruia ii apartine a vrut sa investeasca nu numai in potentialul romanilor pasionati de aceasta industrie, cat si in cultivarea talentului de care dau dovada. Din cei ce s-au inscris initial, au fost selectate doar 6 echipe compuse din developeri aflati la inceput de drum si din cei pasionati de gaming, dar si din publicitari care impartasesc aceiasi pasiune pentru acest domeniu. Fiecare echipa in parte a redat prin viziunea proprie ce inseamna „Beneath the Surface”, cele 6 jocuri fiind in versiunea alpha.

Din cadrul AmberJam 2016, jocurile celor ramasi in competitie au fost: Interrogation, un joc cu un detectiv care trebuie sa gaseasca locul unde a fost amplasata o bomba si care are doar 5 minute la dispozitie pentru a face asta; Squidoom, un joc multiplayer in care, dupa cum si numele sugereaza, sepiile care sunt in numar de doua se lupta pentru comorile ascunse din ocean; Another Day at the Office, un platformer game care infatiseaza o realitate paralela, in care o zi petrecuta la birou duce inevitabil catre alta dimensiune; The Office, in care eroul din joc trebuie sa depaseasca zile dificile petrecute tot la birou, ducand la indeplinire simple taskuri in conditii deloc favorabile lui; Beaver Fivar este un quest in care povestea de dragoste dintr-o o vulpe si un castor ia o turnura neasteptata, plina de obstacole si ultimul din serie, Pirranah, care infatiseaza un pestisor ce devine un pradator in cautare de hrana. Acesta din urma a avut ca inspiratie jocul Feeding Frenzy.

image001