Covorașe standard sau covorașe pentru Opel – ce alegi?

Posted by

Un Opel nu e o mașină de fițe. Fie că ai un Corsa, Zafira sau Insignia, Vectra sau Astra tot ce vrei e să te țină cât mai mult. Vrei să te poți duce cu el și la țară și la nuntă și la birou și la mare cu prietenii. Te-ai uitat cumva în ultima vreme la mocheta originală a mașinii tale? Mocheta din fabrică e în cele mai multe cazuri doar o bucată subțire de material aplicat peste o altă bucată subțire de plastic așa-zis impermeabil. Nu garantează protecție 100% și nu durează mult. Mocheta originală se tocește imediat și se poate rupe dacă este agățată cu tocul pantofilor. Iată de ce ai nevoie de niște covorașe pentru modelul de masina Opel!

Ce fel de covorașe alegi pentru un Opel

Chiar dacă nu ești extrem de pretențios tot nu vrei să cumperi primul set de covorașe care îți iese în cale. Covorașele auto pe care le găsești în supermarket sau la benzinărie sunt de obicei standard. Ar trebui să se potrivească bine în orice tip de mașină ceea ce e cam imposibil. Mai există covorașe standard cu aspect îmbunătățit dar tot nu se potrivesc perfect. Un set de covorașe pentru automobilul Opel are un design special care se potrivește exact tipului de mașină. S-ar putea să coste ceva mai mult decât cele standard însă protecția este mult mai sigură pentru că totul vine la fix. Dacă îți cumperi haine și pantofi pe măsura corpului ar fi bine să-ți dotezi și mașina cu niște covorașe pe măsura ei. Covorașele făcute la comandă, custom made, sunt ideale dar nu absolut necesare. Dacă pe ambalaj scrie covorașe Opel Insignia, Omega, Zafira sau orice alt tip înseamnă că se potrivesc. Poți alege covorașe speciale pentru Opel realizate din cauciuc, mochetă sau chiar metal. Cele din metal sunt foarte rezistente dar ceva mai alunecoase. Mai există și covorașe pentru trafic intens sau covorașe pentru toate anotimpurile. Alegerea îți aparține.

Cauciuc sau mochetă?

Multă lume detestă cauciucul. Unii șoferi preferă să facă ore întregi de curățenie în mașină decât să pună covorașe din cauciuc. Strică aspectul mașinii, miroase, e neplăcut și gata. Covorașele originale Opel nu au miros, sunt făcute din cauciuc moale, rezistent și sunt perfect adaptabile interiorului mașinii. Au un design creat cu grijă în conformitate cu principiile de eleganță clasică ce se regăsește la toate mașinile Opel.

Există și covorașe fabricate din material textil care sunt perfecte pentru vară sau pentru țările cu o climă uscată. Varianta de a purta covorașe din cauciuc în timpul iernii și covorașe din mochetă pe timpul verii pare un compromis bun. Covorașele din materiale textile se pătează ușor, se curăță greu și nu sunt foarte rezistente la umezeală. Dacă ții foarte mult la aspect le poți folosi.

Înainte de a instala un set de covorașe ar fi bine să cureți bine cu aspiratorul mocheta originală și să te asiguri că e perfect uscată. Unele covorașe se așează simplu pe podea în fața scaunelor iar altele trebuie plasate în sistemele de prindere cu care este dotată mașina.

Covorașele trebuie să se aranjeze perfect în jurul pedalelor și să nu împiedice funcționarea lor lejeră. Verifică dacă scaunele pot fi mișcate înainte și înapoi fără probleme și fără să se împiedice în noile covorașe. Dacă totul este perfect te poți bucura de noile modele pentru că ai făcut o alegere bună!