La Romexpo Bucuresti va avea loc turneul de esports

Posted by

La finele acestei luni, mai exact incapand cu data de 27 mai pana pe data de 29 mai, va avea loc in cadrul East European Comic Con, turneul de esports, la Romexpo, in Bucuresti. Turneul se organizeaza prin parteneriatul dintre eMAG si ESL Arena. Cei doi asociati si-au anuntat parteneriatul luna aceasta, exact in data zilei de ieri, la Bucuresti. Cele doua finale din cadrul turneului South East European Championship vor fi sustinute de catre cei doi parteneri. Vorbim despre Counter-Strike: Global Offensive si League of Legends.

ESL Arena promite o atmosfera incendiara si memorabila tuturor celor interesati de evenimentul de la Comic Con 2016. Atmosfera va fi, bineinteles, creata de turneele dedicate profesionistilor si amatorilor, se vor sustine meciuri demonstrative, etc. In cadrul acestui eveniment, vor fi prezente celebritati din lumea gaming-ului si se vor desfasura si alte activitati decat cele mentionate pana acum. Aici vor fi prezenti si creatori de jocuri video si numerosi producatori, alaturi de studiouri de gaming si companii indie din tara.

Si pentru ca tehnologia este atotprezenta, pentru ca altfel nu se putea fara, asta in mod evident, ESL Arena a pregatit un spatiu dedicat celor pasionati de gadget-uri, un spatiu deschis unde sunt combinate perfect conceptele de expozitie de dispozitive de gaming cu conceptul privitor la stand, in sine. Standul este unul interactiv unde cei pasionati si cei curiosi pot testa gadget-urile expuse, in zona despre care v-am spus, numita Zona Retro.

Faptul ca eMAG se implica in producerea acestui eveniment interesant demonstreaza faptul ca fenomenul mentionat mai devreme, anume fenomenul exports inca se dezvolta in tara si ma refer la expansiunea acestui concept in Romania. Pentru ca pe sectorul de gaming eMAG inca se extinde, acesta investeste destul de mult in acest sens pentru a spori cresterea de produse dedicate liniei de gaming. Acest sector, va pot spune ca a avut o crestere variabila de la an la an, asta in ultimii ani de zile. Cu ocazia acestui eveniment, eMAG a pregatit oferte promotionale la produsele de gaming, iar pentru detalii veti putea consulta site-ul.

ESL Arena banner

Prin parteneriatul cu eMAG, se doreste crearea unei meserii, sa zic asa, din gaming. Cu alte cuvinte, dorinta managerului ESL Arena, Marius Radu, este aceea de a profesionaliza gaming-ul in Romania. Ca brand independent de esports, ESL isi propune sa faca cunoscute competitiile de jocuri video, atat online cat si offline, prin organizarea de turnee importante si sustine ligi nationale. La nivel global, ESL Arena este de o importanta majora, fiind o prezenta necesara in acest sens, mai ales daca vorbim despre astfel de evenimente.