Monopoly pentru business, un nou concept

Posted by

Imi amintesc ca acum mai bine de 10 ani de zile, am jucat un joc care mi s-a parut foarte interesant si mi-a captat atentia. Pentru ca prietenii mei se plictiseau grozav si era weekend, au venit cu o idee geniala, aceea de a juca un joc de care aflasem de putin timp. Auzisem si inainte denumirea, in schimb nu stiam despre ce e vorba, nu cunosteam detalii legate de jocul in cauza. Cum se numeste? Monopoly si este originar din Statele Unite, fiind introdus pe piata de fratii Parker. Mai este numit si „Jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietati”. Numele este inspirat de conceptul economic prin care exista monopolul unei singure entitati asupra unei proprietati anume.

Exista, bineinteles, reguli de joc, dar principalul lucru de mentionat este acela ca jucatorii se folosesc de un zar care le indica cati pasi vor face pe plansa de joc sau pe board, cum mai este denumita suprafata de joc. Ei se deplaseaza pe suprafata de la linia de start pana la linia de finish, timp in care se pot imbogati din achizitionarea de proprietati ca hoteluri si case si din chiriile pe care le obtin de la adversarii de joc. Scopul lui Monopoly este acela de a impinge adversarul spre faliment.

monopoly

Prima data, am crezut ca este un joc online si ca va fi plictisitor, dar m-am bucurat de experienta pe care mi-a oferit-o un astfel de joc offline, dupa parerea mea fiind incadrat in categoria jocurilor de socializare. Bineinteles ca la inceput am avut ceva ghinion si m-am distrat impreuna cu prietenii mei, pentru ca mi s-a parut destul de amuzanta ideea de a face inchisoare, care a fost inclusa in acest joc. Dar cum zarul dicteaza urmatoarea miscare, am avut si norocul sa castig de cateva ori, dar in general l-am jucat pentru a inlatura plictiseala si a socializa, deci nu pentru castigul unei sesiuni.

Si pentru ca proiectul pe care l-am avut de curand in cadrul firmei la care lucrez mi-a dat o idee, am zis ca de ce sa nu o impartasesc cu voi. Atunci mi-a trecut prin cap „mutari firme”, pornind de la baza proiectului respectiv si am legat ideea de jocul Monopoly. La ce ma refer? Vreau sa aduc un nou concept si anume acela de a infiinta societati virtuale care sa se ocupe cu relocarea firmelor, caselor, in sensul de mutare, in cazul in care un jucator vrea sa isi mute sediul intr-o alta locatie, deci „mutari firme„, spre exemplu. Regulile inca nu le-am gandit mai amanuntit, dar ideea mi se pare interesanta in cadrul acestui joc, daca doresc sa il asociez mai mult cu mediul afacerilor, in general.

Nu stiu cum vi se pare voua aceasta idee, dar daca vor fi alte reguli de joc pentru un Monopoly in varianta business, sigur veti avea si sansa sa va alegeti o carte de joc norocoasa, care sa va permita sa va relocati sediul, cu ajutorul unei societati de profil care se ocupa cu mutari firme.