SEGA a dezvaluit lansarea noului Warhammer 40,000: Dawn Of War 3

Posted by

Pasionatii de jocuri se pot bucura si anul acesta de un nou joc, cel de-al treilea din seria Warhammer, un joc de razboi si strategie in plan fictional, tipul de joc fiind cel de RPG sau jocul in care iti asumi un rol al unui caracter anume. Jucatorii defapt intruchipeaza diverse personaje, rolul acestora fiind acela de a controla toate actiunile caracterului sau si de a trece cu brio de misiunile ce ii sunt atribuite.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3 este a treia parte din seria care a dus strategia la un nou nivel si unde actiunea si personajele se imbina perfect intr-un taram fantastic, intr-un univers SF. Jocul a fost creat in anul 1987, de catre Rick Priestley, ca si tovaras futurist al lui Warhammer Fantasy Batlle. Jucatorii „asambleaza” propriile lor caractere, de la personajele in miniatura care reprezinta soldati ai viitorului si creaturi la masinarii de razboi. Modelele, caracterele din joc sunt practic mutate pe tabla, ca la sah si de mutarea facuta depinde foarte mult ce se intampla mai departe, daca se castiga un meci sau nu. Bataliile se tin oriunde in joc si pot dura de la o jumatate de ora la mai mult de o zi.

Actiunea jocului este plasata undeva in mileniul 41, cu 38.000 de ani in viitor, cand omenirea deja a colonizat mai bine de un milion de lumi din intregul Univers. Majoritatea acestor lumi populate de oameni sunt guvernate de Imperium of Man, un regim teocratic brutal in idolatrizarea nemuritorului God Emperor of Mankind sau, mai pe intelesul tuturor, a Imparatului Zeu al omenirii. Imperiul este defapt o stare continua de razboi cu un numar de forte ostile . Chiar in anul 2010 a aparut direct pe DVD filmul Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie. Filmul este bazat pe povestea din capitolul Ultramarines a cartii Space Marines.

Partea a treia din Warhammer aduce spectacolul in prim plan, prin universul creat de Games Workshop, in care eroii de elita, armatele vaste se infrunta in batalii epice, care te tin in suspans. Relic Entertainment a produs aceasta serie, Down of War 3, primul titlu rasunator al studiolui de cand acesta a fost preluat de SEGA. Cei 12 ani de experienta, in acest sens, isi spun cuvantul.

In noul joc, dupa cum afirma producatorul executiv Stephen MacDonald, jucatorii vor beneficia de toate elementele pe care ei le cauta la un joc de strategie, elemente ca unitati cu mult mai impunatoare decat in seriile anterioare, lasere gigantice, avantajul construirii si dezvoltarii unei baze, eroi legendari si batalii epice.

In trailerul dedicat jocului, o sa vedeti prezentate cateva din armatele din joc, si anume Space Marines, Eldar si Orks. De abia in anul 2017, Warhammer 40,000: Dawn of War 3 va fi lansat in varianta pentru PC. Scurta prezentare a jocului o puteti vizualiza mai jos.