Workstation second hand vs realizarea statiei pe componente: care e cea mai buna alegere?

Posted by

Principalul motiv pentru care consumatorii aleg sa isi creeze propria statie de lucru se datoreaza, in primul rand, bugetului: in general, pe langa faptul ca se pot adauga componentele dorite, este mult mai ieftin sa iti construiesti propriul calculator. De altfel, o statie asamblata cu atentie poate oferi un rezultat de doua ori mai bun decat un workstation nou, care ar putea ajunge la preturi foarte mari daca provine de la un producator de marca.

In acest sens, componentele din care se alcatuieste statia vin cu garantie proprie si, in cazul in care apare o defectiune, se poate trimite piesa inapoi, in garantie.

Insa, daca iti doresti sa iti creezi propria statie din componente, intreg procesul de identificare a celor mai bune piese poate fi destul de coplesitor, mai ales daca nu esti priceput in domeniu. Tocmai din acest motiv, ai putea sa te gandesti sa alegi un workstation second hand, de la Diablos Comp deoarece, pe aceasta cale, vei reusi sa ramai in buget si sa ai parte de o statie PC cu o calitate uimitoare.

De ce sa folosesti un workstation second hand?

Ca si consumator, trebuie sa gasesti variante inteligente in alegerea pe care o vei face. Din fericire, Internetul este plin de review-uri pentru clienti, comparatii si explicatii in ceea ce priveste caracteristicile calculatoarelor. Uneori insa, poti sa beneficiezi de produse excelente, fara a cumpara cel mai scump produs de pe piata; cu toate acestea, atunci cand vine vorba de achizitionarea unui workstation, este drept sa te gandesti ca si costurile sunt mai mari.

Dar, cu toate ca nu esti nevoit sa cumperi produsul cu cea mai scumpa eticheta de pe piata, totusi, trebuie sa iei in considerare caracteristicile si componentele care fac ca un workstation sa fie o investitie pe termen mai lung.

La ce se foloseste un Workstation?

La o cautare in mediul online a cuvintelor cheie „laptop”, „Desktop” sau „workstation” vei gasi mii de rezultate, cu produse descrise de caracteristici unice: unele dintre ele sunt potrivite pentru studenti, pentru gameri sau workstation-uri mai simple, potrivite doar pentru cei care isi doresc sa verifice informatiile de social media.

Cu toate acestea, exista workstation-uri ce au destinatii mult mai complexe, fiind potrivite in mai multe domenii: pentru gamerii profesionisti, ingineri, artisti, designeri, oameni de stiinta, muzicieni etc.

Dar, atunci cand esti in cautarea unui workstation, de unde vei sti ca acest lucru va fi o investitie buna pentru tine?

Dell Precision Workstation

Care sunt adevaratele beneficii ale workstation-urilor?

In general, un workstation este optimizat pentru multitasking, astfel incat utilizatorii sa poata trece mai usor de la un task la altul. In plus, unele workstation-uri sunt mai performante, ceea ce inseamna ca se creste puterea computerului, in timp ce se pastreaza eficienta energetica.

Insa, pentru a se evita cheltuielile prea mari asupra unui workstation de calitate, cel mai bine este sa optezi pentru un workstation second hand, oferit de compania Diablos Comp: numai aici vei gasi statia care te intereseaza, la preturi accesibile. In plus, daca esti pasionat de calculatoare, la Diablos Comp vei gasi calculatoare si workstation-uri second hand de la producatori recunoscuti, dar si laptop-uri, monitoare, componente PC, imprimante, televizoare si multe alte produse.