Lantul de drujba, cel mai bun “prieten“ al omului productiv!

Posted by

Drujba este o unealta pe care fiecare gospodar desavarsit o pretuieste. Cu ajutorul acestui instrument, sunt toaletate elementele de vegetatie din gospodarie si sunt indeplinite si alte sarcini casnice extrem de importante. Pregatirea lemnelor pentru iarna este una dintre acestea. De asemenea, ingrijirea livezilor este un proces cu mult simplificat prin intermediul folosirii drujbei. Pentru ca drujba sa ofere randamentul scontat, este necesar sa se bucure de componente care sa functioneze la cel mai inalt nivel.

O componenta cheie, in acest sens, este lantul. Un lant drujba bun din oferta generalmotor.ro este unul care taie eficient si care isi pastreaza capacitatea de a face acest lucru pentru cat mai mult timp. Eficienta lantului depinde atat de calitatea sa, cat si de modul in care este intretinut de catre utilizator. Afla din acest articol de ce este atat de important lantul in angrenajul reprezentat de o drujba si cum te poti asigura ca beneficiezi de unul cu adevarat calitativ!

Cum te asiguri ca ai un lant de drujba eficient?

Rolul unei drujbe este acela de a ajuta utilizatorul sa taie elemente din lemn. De cele mai multe ori, este vorba despre crengi sau trunchiuri de copaci. Acestea au suprafete dure, care necesita forta mecanica motorizata pentru o prelucrare usoara, care sa nu presupuna un efort fizic intens. Lantul de drujba este exact componenta care intra direct in contact cu suprafata elementelor care trebuie taiate.

De eficienta acestei piese depinde inclusiv cantitatea de efort pe care utilizatorul o depune in taiere. Cu cat lantul este mai bine ascutit si mai capabil sa taie si suprafete dure, cu atat utilizatorul va avea o misiune mai usoara. Tocmai din acest motiv, componenta poate sa fie considerata un adevarat “prieten“ de nadejde al omului. Desigur, acest lucru este valabil in conditiile in care si utilizatorul are grija de lant.

Aceasta grija presupune ascutirea lantului in mod periodic. Prin tocirea dintilor, ca urmare a utilizarii intense, componenta va ajunge sa nu mai poata taia in mod eficient. Ascutirea este un proces care se poate desfasura simplu si rapid, dar este important ca ea sa fie facuta la timp, inainte ca puterile lantului drujbei sa fie complet si definitiv pierdute. In aceasta situatie, se impune o masura pe care o vom prezenta ulterior.

Pe langa ascutirea periodica a dintilor lantului, o alta masura foarte buna de intretinere este asigurarea unei mentenante optime din punctul de vedere al lubrifierii. Lantul este lubrifiat cu ulei de pompa de ulei a drujbei. Aceasta piesa trebuie sa fie si ea intretinuta, curatata si chiar schimbata, la nevoie. Uleiul este ceea ce confera lantului dinamism optim si sanatate indelungata.

In cazul in care lantul este mult prea tocit pentru a mai putea fi salvat prin ascutire, cea mai buna solutie este inlocuirea sa. La fel ca in cazul pompei de ulei, care poate sa fie afectata de depunerile impuritatilor, lantul poate ajunge sa fie atat de tocit incat sa nu mai taie si nici sa nu mai poata fi revitalizat prin ascutire. Astfel, inlocuirea devine singura solutie.

Intra pe GeneralMotor.ro si descopera o gama bogata de modele de lant drujba, din care poti alege o solutie compatibila cu modelul pe care il detii. Investeste in piese de calitate, care sa iti asigure o munca eficienta, cu o cantitate cat mai mica de efort!