Problemele agasante de masticatie, rezolvate prin intermediul unor implanturi dentare

Posted by

Lipsa dintilor cauzeaza nenumarate probleme estetice si functionale. Sanatatea este afectata la nivelul intregului corp, un impact puternic fiind remarcat in activitatea sistemului cardiovascular si digestiv. Inlocuirea cat mai rapida a dintilor cazuti, cu implanturi dentare, impiedica degradarea de la nivelul osului de sustinere si agravarea starii de sanatate orala. Migrarea dintilor, problemele de masticatie si vorbire, precum si renuntarea la anumite alimente vor fi rezolvate odata cu inserarea unor implanturi potrivite situatiei fiecarui pacient.

Nu iti lua adio de la preparatele culinare preferate

Daca te confrunti cu lipsa dintilor, cu siguranta intampini mari dificultati si la masticatie. Faptul ca meniul culinar nu mai include acum preparate de care te bucurai odinioara are drept cauza si spatiile goale lasate de dintii cazuti. Nici proteza mobila nu te scapa de disconfortul resimtit in timpul meselor, grija fata de mobilitatea acesteia fiind bine cunoscuta. Tratamentul cu implanturi dentare din titan, 100% biocompatibile cu organismul uman, disponibil la www.dentalexcellence.ro ofera o stabilitate perfecta, astfel incat poti reveni la consumul alimentelor preferate, fara teama, dar respectand recomandarile medicului specialist.

implanturi dentare

Forta muscaturii mentinuta la un nivel optim

Pacientii cu proteze detasabile acuza frecvent probleme cu masticatia. Un studiu efectuat in randul purtatorilor de proteze dentare mobile a aratat ca forta muscaturii in cazul lor a fost redusa la 6 psi (1 psi fiind egal cu 0.000703068 kg forta/milimetru patrat), ceea ce poate duce la probleme cu tractul gastro-intestinal, deoarece alimentele nu mai sunt digerate corespunzator. Cu ajutorul implanturilor, insa, forta de masticatie va fi mentinuta la nivel optim, iar alimentele vor fi fragmentate corespunzator, imbunatatind procesul de digestie si scazand astfel riscul de aparitie a bolilor gastro-intestinale.

Stabilitate sporita

Tratamentul cu implanturi dentare poate oferi, de asemenea, mai multa stabilitate, crescand gradul de confort. Implantul reuseste sa ofere o priza foarte buna, deoarece este integrat in tesutul osos si permite refacerea coroanei dentare, dar si reluarea functiilor masticatorii.

La sfarsitul tratamentului, te vei putea bucura de alimentele tale preferate, iar in timp, nu vei mai face diferenta intre dintii naturali si implanturi.

Prevenirea migrarii dintilor

Caderea dintilor creeaza spatii care destabilizeaza intreaga dantura, ceilalti dinti avand tendinta de a migra pentru a umple golurile. Acest proces creeaza dezechilibre in repartizarea fortelor de masticatie, iar „calcatura” dintilor este modificata. De aici, se declanseaza un efect in lant, cu impact la nivelul intregii danturi.

Prin inserarea unor implanturi dentare, insa, se opreste procesul natural de migrare a dintilor invecinati spre spatiul ramas gol. In acest fel, nu va mai fi favorizata acumularea deranjanta de resturi alimentare intre dinti dupa fiecare masa si nici crearea in timp a unor spatii inestetice intre acestia. Dintii isi vor pastra pozitia initiala, iar amprenta muscaturii nu va fi modificata.

Impiedica resorbtia osoasa

Protezele dentare, in special in cazul pacientilor diabetici, afecteaza foarte mult osul de sustinere si mucoasa. In timpul masticatiei, incarcatura dispozitivului pune presiuni mari pe os, ducand la resorbtia osoasa. In acest sens, inserarea unor implanturi este foarte benefica pentru mentinerea integritatii osului de sustinere, fiind protejat si pastrat in stare functionala optima.

Apeleaza la tratamentul cu implanturi dentare si beneficiaza de aceasta solutie pe termen lung!

Durata medie de folosire a unui implant dentar este de 15-25 de ani, insa sistemele din generatia noua pot fi folosite toata viata.