Patru echipe romanesti vor participa la Campionatul Mondial de Robotica din SUA, FIRST Tech Challenge

Posted by

Nu stiu daca am mai spus-o sau nu, dar si joaca are partea ei buna si contribuie la realizarea unui vis. Spre exemplu in articolul de fata vom vorbi despre 4 echipe romanesti ce vor participa la Campionatul Mondial de Robotica din SUA, FIRST Tech Challenge.

Mai exact, duminica pe 25 martie a avut loc la Sala Polivalenta cea de-a doua editie a competitiei  BRD FIRST Tech Challenge. La aceasta mare competitie de robotica au participat aproximativ 90 de echipe si un total de aproape 1200 de liceeni. In urma acestei competitii au rezultat 4 echipe castigatoare pe care le enumeram mai jos:

  • XEO de la Colegiul National Horea, Closca si Crisan din Alba Iulia;
  • QuantumRobotics, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti;
  • Qube de la Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti;
  • Technogods de la Colegiul National Ecaterina Teodoroiu din Targu Jiu;

Toate cele 4 echipe s-au calificat pentru finala Campionatului Mondial de Robotica din Statele Unite ale Americii, de la Detroit. Pentru a putea aduce aceasta competitie si in Romania, fondatoarea asociatiei „Natie prin Educatie”, Dana Razboiu, a fost nevoita sa obtina licenta de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structura ONG din domeniul roboticii si educatiei STEM.

La finala de la Bucuresti au fost prezenti atat membri ai juriului FTC din America, cat si presedintele FIRST Tech Challenge, Ken Johnson, care a venit pentru prima data in Romania, special pentru concursul de aici. La ceremonia de deschidere, care a inceput cu imnul national, acesta a tinut un discurs in care i-a felicitat pe toti cei prezenti in aceasta competitie.

Dupa sute de meciuri jucate in etapele regionale care au avut loc in tara si la Bucuresti si la marea finala, ziua de duminica a adus multe lacrimi de bucurie tinerilor care urmeaza sa reprezinte Romania la Detroit, in cel mai important campionat de robotica, FIRST Tech Challenge, unde vor concura cu echipe din toata lumea.