Pokemon Go ne ia cu asalt

Posted by

Cand pronunti „Pokemon”, imediat te duci cu gandul la animatia care a tinut in suspans generatii de copii, copii care au crescut cu desenul animat care a adus in plan atatea personaje, care mai de care mai interesante. Pokemon este, cu alte cuvinte, o franciza media sub managemenul companiei The Pokemon, un grup de firme japoneze ca Nintendo, Game Freak si Creatures. Franciza a fost creata de Satoshi Tajiri, in anul 1995 si actiunea este centrata pe creaturi fictionale denumite pokemoni, pe care oamenii le prind si le antreneaza ca sa se bata unele cu altele pe teren. Franciza a pornit cu doua jocuri video pentru originalul Game Boy, dezvoltat de Game Freak si publicat de Nintendo. Acum franciza construieste jocuri video, carti de joc comerciale, filme animate si show-uri animate televizate, carti de benzi desenate si jucarii.

Compania si-a celebrat a zecea aniversare in anul 2006, iar ce-a de-a 20-a a sarbatorit-o in cadrul Super Bowl 2016, cu o reclama, folosind tematica „I can do that” (Pot face asta). Odata cu celebrarea a 20 de ani, franciza a lansat si jocul care a ajuns viral in randul utilizatorilor si anume Pokemon Go, lansat anul acesta, in luna iulie. Generatia viitoare de jocuri se speculeaza ca va fi lansata tot anul acesta, dar in luna noiembrie. Vorbesc de jocuri ca „Pokemon Sun and Moon”.

Pentru ca am vrut sa ajung la deja controversatul joc Pokemon Go, am sa va vorbesc putin despre el. V-am facut cunoscut faptul ca a fost lansat in aceasta luna iulie si iata ca a castigat destul de multi adepti. Este genul de joc care se leaga foarte mult de realitate, fiind incadrat la tipul de joc care se bazeaza pe locatia ta. Este destinat dispozitivelor mobile care folosesc Android si iOS, fiind dezvoltat de Niantic. In general jucat de pe telefonul mobil, jucatorii folosesc GPS-ul telefonului si camera foto pentru a captura, a purta lupte si a antrena creaturi virtuale care apar in acelasi mediu cu utilizatorul Pokemon Go. Jocul este gratuit pentru a fi jucat, desi in aplicatie veti gasi si elemente aditionale ce pot fi doar cumparate. Pokemon Go a fost lansat catre revizuiri de orice natura, care privesc jocul, bineinteles. Revizuitorii au laudat jocul si initiativa, in timp ce au notat aparentele probleme tehnice care au aparut la lansarea aplicatiei. Interesant este faptul ca dupa imediata sa lansare, intr-un timp foarte scurt a devenit cea mai utilizata aplicatie, fiind descarcata de mai bine de 40 milioane de ori in intreaga lume.

Jocul Pokemon Go incepe prin crearea unui cont de utilizator, in primul rand, dupa care se face un avatar selectand culoarea parului, pielii si ochilor; stilul personajului si vestimentatia. Dupa ce avatarul a fost creat, va fi vizibil in dreptul locatiei utilizatorului impreuna cu harta pe care sunt afisate imprejurarile imediate. Facilitatile pe care le include harta sunt un numar de PokeStops ( locatie care furnizeaza elemente ca oua, mingi Poke, potiuni, etc.) si sali Pokemon, unde se tin bataliile dintre echipe. De obicei, acestea se gasesc localizate in zonele de interes. Cu cat jucatorul inainteaza in lumea reala, cu atat avanseaza si avatarul lor pe harta din joc. Specii diferite de Pokemoni pot fi identificati in anumite zone. Spre exemplu, Pokemon de apa gasim in zone unde exista si apa. Jucatorii pot face si capturi de ecran cu Pokemonii pe care i-au gasit. Jocul doreste sa promoveze nu numai ideea de joc bazat pe locatie si legat de realitate, cat si miscarea, activitatea fizica.

pokemon go joc