Total War Rome 2

Posted by

Creative Assembly a lansat cel de-al doilea joc al seriei Total War Rome. Desi anuntau ca va fi un joc cu mult peste prima parte, se pare ca noul joc nu este chiar peste asteptarile fanilor. Chiar de prima data cand il incercam putem observa si lucruri bune dar si mai putin bune in cea ce priveste luptele.

Ca sa incepem cu vesti bune, jucatorul are parte prima oara de un tutorial pentru a intra in aceasta atmosfera de lupta si pentru a invata povestea si lucrurile pe care le va face pe parcursul jocului. Din pacate jocul are destul de multe probleme tehnice, o interfata neoptimizata si camera poate creea de multe ori probleme pe campul de lupta.

Jucatorii pot sa aiba parte de mai multe forme de campanie in functie de taberele pe care le alegeti. La lansarea jocului taberele pe care le aveti disponibile sunt Cartagina, Republica Romana, Iceni, Suebi, Egipt, Pontus, Macedonia si Partia. La acestea se mai alatura Atena, Epir si Sparta adaugate de DLC-ul Greek States Culture Pack. O mare parte a jocului se desfasoara a pe harta Campaign Map si cealalta parte in care jucatorii se dueleaza, are loc pe campul de lupta. In partea de Campaign Map se fac strategiile, se construiesc armate si multe altele. Exista destul de multe limite si in ceea ce priveste numarul de armate pe care fiecare factiune le poate conduce. Asa ca in acest mod sunt incurajati jucatorii sa puna bazele unor armate mari si mult mai puternice.

Total-War-panoramic

Din pacate in Total War Rome 2 interfata jocului atat pe partea de Campaign Map cat si pe partea campului de lupta lasa foarte mult de dorit. Chiar am intampinat anumite dificultati cand a trebuit sa iau decizii fara sa primesc prea multe informatii. E interesant insa faptul ca jocul dispune de o enciclopedie in-game care ajuta foarte mult la cunoasterea jocului pe parcursul acestuia.