Un alt fel de joc cu masini

Posted by

Subiectul privitor la jocuri este atat de vast, incat, daca ar fi sa va istorisesc cate ceva despre cele mai bune jocuri care s-au creat vreodata, ar fi atat de multe de spus incat articolul s-ar transforma intr-o carte. Si cu siguranta ar fi plictisitor sa stai si sa citesti despre jocuri video, cand cel mai bine si mai usor este sa le joci, fara sa fie nevoie sa cunosti detalii despre ele. Iar cand plictiseala este mare, cauti pe internet diverse jocuri si te joci, doar ca sa treaca timpul altfel. Este imposibil ca, din mini-jocurile pe care le gasesti pe anumite site-uri, sa nu iti placa vreunul, care sa creeze o dependenta de moment, pentru ca oricm ar fi, orice joc creat vreodata are si un final, asta daca ajungi sa treci de toate nivele pe care un joc le presupune.

In privinta jocurilor video, nu as putea sa ma declar fana a lor, chiar daca se mai intampla sa mai omor plictiseala in autocar, fie ca sunt in drum spre casa, fie ca plec in vacanta, sa ma relaxez. Oricum ar fi, existenta lor ne face sa ne simtim mai bine, pentru ca distractia o regasim si in acest sens, cand vrem sa mai schimbam cate ceva in decor si aici ma refer la schimbarile aduse in rutina deja instalata. Poate ca sunt unele seri cand preferi sa ramai acasa si sa te joci pe Playstation ori pe Xbox, in defavoarea unei iesiri in club cu prietenii sau a unei iesiri in oras, la o plimbare, ca sa te destinzi putin. Acum, depinde de fiecare cum obisnuieste sa inlature plictiseala, pentru ca eu prefer fie sa citesc, sa ma plimb, fie sa ma joc ceva care sa imi antreneze creierul.

Printre preferatele mele sunt jocurile de logica, dar am descoperit de curand ca imi plac si jocurile in care trebuie sa conduci un autovehicul. Cursele de masini, desi acestea sunt destinate baietilor, pentru ca ei sunt si cu partea tehnica si cu tot ceea ce este legat de o masina (sau sunt majoritatea dintre ei foarte pasionati de autoturisme), nu zic ca ma pasioneaza, dar imi plac, mai ales cele in care trebuie sa aduc la indeplinire diverse task-uri care mi se dau. Jocurile de curse de masini sunt fie mai simplificate, pentru novici, fie destul de dificile de jucat, mai ales ca eu nu ma declar un gamer profesionist. Pana acolo, mai este cale lunga.

De plictiseala, mai joc mini-jocuri, la fel, cu masini de curse, pentru ca ma amuza stilul in care pot sa conduc o masina virtuala pe un traseu anume. Si de fiecare data cand ma joc, imi aduc aminte de faptul ca nu am permis de conducere, fapt ce trebuie rezolvat, dar nu aici vroiam sa ajung.
Internetul este o sursa extraordinar de mare de informatie, incat te poti rataci pritre atatea site-uri cate exista.

Si pentru ca vorbeam de jocuri, am gasit din intamplare un joc, tot cu masini, dar nu joc de curse, in care trebuie sa parchezi o masina de vidanjare. Nu va ganditi ca trebuie sa executati vreun serviciu de vidanjare dupa ce parcati, pentru ca nu despre asta este vorba. Am sa il numesc simplu „Parcheaza vidanja” si mi se pare amuzant, pentru ca nu este o creatie deosebita care sa incante, ci un joc mic, cu o grafica pe masura ideii de a parca o masina de vidanjare, cu care poti omora plictiseala sau pe care il poti juca din curiozitate.

parcheaza-vidanja