Unul dintre cele mai îndrăgite și mai așteptate evenimente dedicate gaming-ului de la noi din țară revine, Bucharest Gaming Week va fi prezent anul acesta cu a treia ediție în perioada 4-10 noiembrie 2019.

Posted by

Bucharest Gaming Week a reușit să fie gazdă a peste 23.000 de participanți în urma celor două evenimente desfășurate la București, mulți dintre cei prezenți fiind pasionați de eSports, gameri dedicați și dezvoltatori de jocuri din România până la specialiști din industria de game development. Ediția a treia se va desfășura la Palatul Parlamentului în weekend-ul 9 – 10 noiembrie. Gamerii și pasionații sunt așteptați în cele trei săli, Unirii, Take Ionescu și I.I.C Brătianu unde se vor putea întâlni cu cei mai populari streameri și vloggeri din România și unde vor putea descoperi persoane din industria dezvoltării jocurilor video la nivel local. Totodată vor avea oportunitatea de a testa jocuri care încă nu au ieșit din perioada de dezvoltare și vor putea interacționa în cadrul celor mai tari competiții de eSports.

“Vrem ca autoritățile din România să conștientizeze că în țara noastră există o industrie care creează și produce jocuri video pe care milioane de oameni din întreaga lume le joacă. Vrem să afle că această industrie creativă aduce anual peste 150 milioane dolari în țară. Și că, totodată, păstrează talentele în România și formează altele noi. De aceea, la cea de-a treia ediție o să aducem Bucharest Gaming Week chiar la Palatul Parlamentului”, spune Tudor Dăescu, președintele Gaming Week.

Pe scenă își vor face prezența nume precum: iRaphahell, jaxi, Bobospider, IceManLucky, Werty, zaSami urmând ca lista să fie actualizată până la marele eveniment. Totodată primele titluri de jocuri video prezente vor fi: League of Legends, Apex Legends, Counter Strike: Global Offensive, PUBG, Battlefield 5. Participanții se vor putea bucura de competiție în cadrul turneului de FIFA20, urmând ca line-up-ul de jocuri să fie completat pe parcurs.

Bucharest Gaming Week își propune ca în fiecare an să adune cât mai mulți jucători din România într-un singur loc, să își împartă cunoștințele și să lege noi prietenii. Evenimentul va scoate totodată în evidență talentul și creativitatea celor ce dezvoltă jocuri pe plan local, oferind expoziții de artă, conferințe despre evoluția industriei de gaming, workshop-uri de game design dedicate liceenilor și studenților.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week va fi dezvăluit treptat, pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biletele vor fi puse în vânzare în săptămâna 13-19 mai.