Pixwords, jocul de cuvinte incrucisate care a cucerit lumea

Posted by

Desi aparent este un joc simplu, Pixwords atrage din ce in ce mai multi jucatori pasionati de rebusuri si cuvinte incrucisate. Si desi o parte din ei accepta cu usurinta provocarea, exista si o parte a jucatorilor care prefera sa caute pe net raspunsuri si solutii pentru jocul de Pixwords. Este o aplicatie destul de interesanta, care are priza la public si care iti pune creierul la treaba.

Daca nu te-ai jucat pana acum cu aceasta aplicatie, ei bine, te anuntam ca poate fi descarcata din Google Play (aici) sau din App Store (aici) si exista de asemenea o varianta pentru cei care au un telefon Blackberry sau o tableta de la Amazon.

Aplicatia promite dezvoltarea vocabularului, asa ca primeste o mare bila alba de la mine pentru acest lucru; este disponibila in 19 limbi, printre care se afla bineinteles si limba romana si are multe nivele pe care va trebui sa le treceti rand pe rand, dand dovada de inteligenta si multa perseverenta.

Desi regulile sunt simple, aveti peste 700 de niveluri prin care sa va demonstrati indemanarea si mai ales inteligenta. Iar reactiile din recenziile aplicatiei, cat si notele de pe fiecare platforma ma fac sa cred ca este o experienta interesanta si care nu trebuie ratata.

pixwords

Un alt avantaj, pe langa dezvoltarea vocabularului, cred ca este si perfectionarea unei limbi straine, ma gandesc ca eu, personal, as alege sa ma joc in limba engleza pentru a invata mai bine cuvintele acestei limbi si, de ce nu, pentru a invata cuvinte noi pe care sa le folosesc in conversatiile zilnice pe care le am cu oameni de alte nationalitati.

Cum spuneam insa si la inceputul articolului, exista si oameni care prefera sa ceara ajutorul unor site-uri specializate atunci cand simt ca nu este nicio cale de a trece mai departe, la urmatorul rebus. Si mai ales cand ai nevoie de raspunsuri pentru pixwords din 7 litere, lucrurile pot fi cu adevarat complicate. Eu, unul, as zice ca prefer sa las creierului provocarea de a gasi solutia si nu as apela la un astfel de site care sa imi dea raspunsurile, dar uneori, decat sa bati pasul pe loc, e mai bine sa gasesti o solutie sa treci mai departe, pentru a face fata noilor provocari.

De exemplu, in cazul jocurilor care impun anumite abilitati pentru a trece la urmatorul nivel si unde nu te mai poate ajuta decat propria indemanare, prefer sa fac o pauza de la joc, de 2-3 zile, dupa care sa incerc din nou. De cele mai multe ori, cand revin, reusesc sa trec din maxim 3 incercari la nivelul urmator.

Si daca cumva credeati ca cele 7 litere sunt complicate, o sa va spun ca exista cuvinte in pixwords de 8 litere si, desi ai zice ca o litera in plus nu face mare diferenta, o sa va las pe voi sa va convingeti de asta si sa descoperiti ca uneori e de 10 ori mai greu, chiar daca e doar o litera in plus.

raspunsuri-pixwords

Deci, ati apela sau nu la un mic ajutor, atunci cand simtiti ca nu puteti trece mai departe? Ati considera ca acesta este un mod de a trisa sau doar un mod de a iesi dintr-o situatie in care v-ati impotmolit? Asta bineinteles daca va jucati acest joc.

Si o ultima intrebare pe care v-o adresez: care e limba in care v-ati juca la acest joc? E ca un fel de mic studiu de piata, pentu ca eu, personal, sunt foarte curios care ar fi limba preferata a jucatorilor din Romania. V-am spus ca eu as alege limba engleza, nu ca nu mi-ar placea sa-mi imbunatatesc vocabularul limbii materne, doamne fereste, ci pentru ca eu consider ca, in acest moment al vietii mele e mai importanta extinderea vocabularului limbii engleze. Deci sa nu-mi sariti in cap pentru asta, oricare din variante arata dorinta jucatorului de a se dezvolta personal si de a invata lucruri noi.