Counter Strike Global Offensive

Posted by

Seria Counter Strike a inceput prin lansarea primului joc in 1999 sub numele de ,,Counter Strike 1.6” ,acesta a fost jocul copilariei mele. In 2012, Valve Corporation a lansat pe Marketul online ,,Steam” jocul numit ,,Counter Strike Global Offensive”.

Complexitatea cat si grafica noului joc i-au adus mare succes, fiind cumparat de peste 100 mil de ori aducand un profit urias producatorului tinand cont jocul costa 10$, pana cand, in 2017 pretul acestuia a ajuns la 14$. Jocul se bazeaza pe o singura idee: Sunt doua echipe, Terorist si Counter-Terrorist. In sesiunea competitiva, un meci este compus din 30 de runde, scopul finnd sa ajungi la 16 runde castigate.

Cum castigai o runda?

Exista doua posibilitati. Fie una dintre echipele formate din cate 5 jucatori isi omora inamicii, fie cei de la Terrorist plantau bomba in baza inamica si o aparau de cei de la Counter-Terrorist ce incercau sa o dezamorseze.

Personal, am fost si inca sunt foarte atras de acest joc. Este foarte captivant deoarece, pe baza ce jocui mai multi si castigi meciuri consecutive avansezi in clase de rank-uri. La inceputul jocului primesti o clasa joasa, precum ,,Silver I”, dupa care, pe masura ce joci aceasta clasa creste pana la rank-ul din varful piramidei, ,,Global Elite” dar pana aici trebuie sa treci prin alte stagii (Silver, Gold-Nova, Master-Guardian, Supreme).

O alta parte atractiva a acestui joc este market-ul din care iti poti cumpara skin-uri pentru armele din jocuri. Aceste skinuri pot valora de la 0.03$(Nova-Sand Dune) pana la 10.000$( Souvenir AWP-Dragon Lore), aceste skinuri fiind cumparate cu bani reali si pastrate in inventarul jocului de pe platforma Steam.

In cazul in care ai un PC cu specificatii decente (Quad-Core 2.5, 4GB ram si o placa video de peste 1 GB VRAM) poti sa incerci si tu sa-ti dezvolti abilitatile de Soldat, jocul fiind gasit pe platforme precum Steam si G2A.com la un pret avantajos tinand cont de ce iti ofera. Desigur, nu te astepta sa fii bun de la primul meci, cu timpul iti vei antrena reflexele si auzul intrucat jocul iti permite sa te antrenezi si pe servere comunitare, meciurile de acolo nefiind luate in considerare asupra rank-ului tau.